hirdetes

Pénteken esni fog a hó!

VN

Bevallom őszintén, ma reggel már elgondolkoztam rajta egy kicsit, hogy elővegyem-e  a téli kabátot a szekrény mélyről, de aztán úgy döntöttem, hogy elég lesz az átmenetei, meg alá sok-sok réteg, hiszen bent sem lesz sehol meleg… Na hát már nem lehet ezt sokáig húzni, hiszen hamarosan ideér a tél. Péntekre jósolják az első havat, persze csak a hegyekbe, de akkor is: megérkezik Magyarországra az első hó.

Mikor jön az első hó?

Mikor érkezik az első hó Magyarországra?

Igen, tudjuk, hogy az időjárás előrejelzés csak egy előrejelzés. De azért komolyabb jóslat, mintha valamiféle varázsgömbbe néznénk bele, mert vannak tudományos alapjai, a meteorológusok folyamatosan mérnek, és figyelgetnek ezt, azt. Pontosan ilyen megfigyelés alapján állították fel azt a jóslatot, hogy hamarosan érkezik hazánkba az első téli hó, még az igazi tél érkezése előtt, novemberben! A pontos előrejelzés szerint: A pénteki napra 8 egészen pontosan november 18-ról beszélünk) északkelet felől a Kelet-európai-síkságot elárasztó hideg levegőből nekünk is kijut az északi-északkeleti országrészbe, ennek köszönhetően pedig aznap, északon valamint északkeleten megérkezhet az első havazás.

hirdetes

Hol fog esni a hó?

Biztosra nem tudni, így mi nem is ígérünk semmit. De ahogyan ez lenni szokott, leginkábba a hegyekben várható hóesés. Az előrejelzés szerint a Zempléni-hegységben, a Bükkben és a Mátrában néhány centiméteres hótakaró is leeshet. Másik fontos infó, hogy a csúcshőmérséklet északon, északkeleten már csak 0 és 4, máshol még 5 és 11 fok között alakulhat.

hirdetes

Milyen idő lesz a hét további részében?

Az OMSZ előrejelzéseit hívjuk segítségül a következő napok időjárásának megjósolásához! Lapozz egyet és mutatjuk a részleteket! Mutatjuk, mikortól kell készülni sállal, kesztyűvel, nagykabáttal! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi Vadaspark

 A Szegedi Vadaspark Magyarország egyik legfiatalabb állatkertje, és a legnagyobb területű... Tovább

Békéscsaba

Békéscsaba Magyarország dél-keleti sarkában található nagyvárosa, közel Romániához. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás