notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezek az érdekességek teljesen ledöbbentik a külföldieket!

hirdetes

Érdekességek Budapestről, amik hallatán a turistáknak leesik az álla

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Budapest az egyik leggyönyörűbb város a világon, és nagyon szerencsések vagyunk, hogy gyakran látogathatjuk. Éppen ezért számtalan turista érkezik hozzánk, hogy megcsodálják ezt a különleges helyet. 

Ezek az érdekességek teljesen ledöbbentik a külföldieket!

A gulyást teljesen másképp ismerik külföldön

Külföldön valamiért az a kép alakult ki a gulyásról, ami közelebb áll az itthoni marhapörkölthöz, mint az általunk levesként elkészített, valódi gulyáshoz. Számos külföldi oldal az érdekességek között sorolja ezt, és jó néhány utazó vándorol hozzánk el többek között azért, hogy megkóstolhassa az igazi magyar gulyást.

 

Pestbuda? Budapest? 

Még egy tény, amit még a magyarok közül sem ismer mindenki. A három városrész (Pest, Buda és Óbuda) csak 1873 óta léteznek egy városként. Az érdekesség valójában nem ez, hanem az, hogy a város neve majdnem Pestbuda lett.

 

A Vajdahunyad vára eredetileg kartonpapírból készült

A vár eredetileg csupán egy átmeneti kiállításként működött volna, ezért első „verziója” szó szerint kartonpapírból és fából készült el. Később azonban annyira népszerűvé vált a látogatók között, hogy nem sokkal később, 1904-ben egy stabilabb változatát is megépítették.

hirdetes

 

Nálunk taláható Európa egyik legnagyobb korcsolyapályája 

A Városligeti Műjégpálya 1870 óta Budapest egyik legkedveltebb téli helyszíne, hiszen a korcsolyapálya Budapesten, a gyönyörű környék nem véetlenül vonzza az embereket. A Hősök tere szomszédságában, egy varázslatos környezetben található a kontinens egyik legnagyobb jégpályájája, ami kétségtelenül a leglátogatottabb egész Budapesten. Az évek során a Műjégpálya több átalakításon is átesett, szépségéből azonban semmit sem veszített. A 12 070 m2-es alapterületű korcsolyapályá közelében korcsolya bérlésre is van lehetőség, így semmi sem állíthat meg abban, hogy élvezd a korizás örömeit. 

Ezek az érdekességek teljesen ledöbbentik a külföldieket!

A Szent Gellért-szobor érdekes története 

hirdetes

A Szent Gellért-szobor a főváros egyik ékessége, történetét azonban nemhogy a külföldiek, de sok magyar sem ismeri. Gellért éppen Palesztinába zarándokolt, amikor Szent Istvántól azt az utasítást kapta, hogy segítsen a pogány magyarok kereszténységre térítésében. Sajnos a pogány nép nem igazán díjazta igyekezeteit, és István halálával a Gellértet védelmező hatalom is elveszett. A pogányok rögtön ki is használták az alkalmat, és hamarosan el is fogták őt.

A pogányok egy szöges hordóba tuszkolták Gellértet, majd legurították őt a hegyről. Az őt ábrázoló szobor pontosan azon a ponton áll, ahol életét vesztette. A szobor lábánál néhány pogány magyar bámulja ámuldozva Szent Gellértet, aki rendíthetetlen pózban emeli keresztjét az ég felé.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
147 842
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 244 482
Közösség
hirdetes

Szótár

Magyar akácméz

Magyar akácméz: Hungarikum, mely messze földön híres. A magyar akácméz világos, lágy,... Tovább

Nagytétényi Kastélymúzeum

Nagytétényi Kastélymúzeum: az Iparművészeti Múzeum 1949-ben létesített bútormúzeuma,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 115

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek