hirdetes

Frakk: 10 érdekesség a macskák réméről

VN

Nem tudom, ki, hogy van vele, de nekem az egyik kedvenc mesém volt kiskoromban a Frakk, amit mindig nézni kellett, talán azért, mert veszekedhettem a testvéremmel, hogy kinek van igaza, Frakknak vagy Lukréciának és Szerénkének. De biztos vagyok benne, hogy valahol a szíve legmélyén egy kicsit mindenki szerette a macskák rémét vagy a macskákat, valamint Károly bácsi és Irma néni kedves kis történetét. Nézzünk is néhány érdekességet a Frakkal kapcsolatban!

10 érdekesség Frakkról

Frakk, a macskák réme

Senkinek nem kellene bemutatnom, de a teljesség kedvéért, illetve az alkotók iránti tiszteletből megteszem. A Frakk, a macskák réme magyar papírkivágásos animációs tévésorozat, amelynek forgatókönyvét Bálint Ágnes írta, a Pannónia Filmstúdió készített. Az animációs játékfilmsorozat rendezői pedig nem mások, mint Cseh András és Nagy Pál, producerei Gyöpös Sándor és Kunz Román. A fülbemászó, mindenki által ismert zenéjét pedig Pethő Zsolt szerezte. A sorozat főszereplőét és mellékszereplőit mindenki jól ismeri: Károly bácsi magyar vizslája, Frakk, aki ki nem állhatja Irma néni két macskáját, Lukréciát és Szerénkét. A sorozat négy évadból állt. És azt hiszem mindenki imádta mind a 4 évadot. Az egész történet középpontjában pedig egy egyszerű, de annál nagyszerűbb, és szórakoztatóbb motívum, a „kutya-macska” barátság áll. De nézzük is az érdekességeket!

hirdetes

#1. 100 Forint volt Frakk

Frakk nemcsak egy kitalált szereplő, vagyis de, kitalált, azonban van benne egy kis valóságosság is, hiszen az alkotó, Bálint Ágnes a veje kutyájáról formázta meg Frakk karakterét, akit eredetileg egy kórház udvarán talált meg a gazdi. A kutyát a sintér szállította oda, hogy orvosi kísérletek alá vessék, de 100 Forint árán gyorsan megmentették. Kedves történet ez, ami egy kedves történet indítójaként szolgált.

#2. Frakk tényleg létezett

hirdetes

Frakk nagyon is valóságos volt, és nemcsak az első pontban leírtak miatt, hanem azért is, mert a szomszédos kutyus viselte ezt a nevet. Az írónő a Frakk néven nem sokáig törhette a fejét, hiszen a szomszédban lakott egy kutya, bizonyos Frakk, aki folyton átszökve okozott néha egy kis galibát. De az ilyen Frakk típusú kutyáknak ezt igencsak el lehet nézni, nem?

#3. Lukrécia és Szerénke is létezett

Tehát Frakk tényleg létezett, de a két szemtelen macska, Lukrécia és Szerénke annál is inkább, hiszen Lukrécia és Szerénke valójában az író két macskája volt, sőt mi több, még Lajcsika, a szomszéd kisfiú is létezett, és elég gyakran megfordult Bálint Ágneséknél.
 

Még több érdekesség Frakkal, a macskák rémével kapcsolatbana  következő oldalon. Lesznek még izgalmas dolgok, még egy epizódot is mutatunk, lapozzatok!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balczó András

Balczó András: Magyarországnak 20 „darab” 3-szoros olimpiai bajnoka van, Balczó... Tovább

2018-as választások

2018-as választások A 2018-as magyarországi országgyűlési választás a rendszerváltás óta... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Állatok Érdekességek Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!