hirdetes

10 dolog, amit nem tudtál Freddie Mercuryról- íme 10 érdekesség a Queen nagyágyújáról

Noémi Vida

Freddie Mercury- létezik olyan ember ezen a bolygón, akinek ez a név nem mond semmit? Lehet Freddie Mercuryt szeretni, és lehet nem szeretni is (mondjuk nehezen tudom elképzelni hogyan), de azért el kell ismerni, hogy egy igazi legenda volt.  Egy legenda, aki napra pontosan ma 29 éve távozott közelünk. Ennek apropóján jöjjön Freddie Mercuryról 10 érdekes tény, amit lehet, hogy te sem tudtál eddig a legendáról.

10 érdekesség Freddie Mercuryról

#1: Freddie Mercury élete során körülbelül 700 koncerten állt színpadra, ahol mindig kirobbanó energiával, elemi erővel állt színpadra a tomboló közönség előtt. Sokan a londoni Live Aid koncerten adott 25 perces Queen-fellépést tartják a rocktörténelem legjobb és legsikeresebb koncertjének.

#2: Freddie Mercuryról érdekes tény, hogy imádta a macskákat, olyannyira, hogy volt vagy 10 cicusa, akikről dalokat is írt, sőt…egy teljes albumot (Mr. Bad Guy) is dedikált.

#3: A Bohemian Rhapsody című slágert te is ismered igaz? Biztosan, hiszen a Queen egyik legsikeresebb dala. És azt tudod miről szól? Freddie Mercuryt kérdezték róla, amire ő csak ennyit felelt: "Nincs igazán jelentése. Rímelő hülyeség."

#4: Freddie Mercurynak különös kapcsolata volt Diana hercegnővel, rendszeresen férfinak álcázta, hogy együtt bulizhassanak anélkül, hogy felismernék.

hirdetes

#5: Freddie Mercurynak különös fogazata volt, jellegzetes szépséghibája volt, hogy felső elülső négy foga szabályozatlanul kiállt. Sosem szabályozta, mert féltette, hogy ez befolyásolná énekhangját.

#6: Freddie Mercurynak volt egyzongora a fürdőszobájában, ugyanis gyakran a fürdőkádban kapta el az ihlet. Például a  Crazy Little Thing Called Love című számát is egy hotelszoba fürdőkádjában írta.

#7: Freddie Mercyrinak rendkívül különleges hangja volt, ezt még a hozzá nem értő fülek is megállapíthatják, olyannyira különleges, hogy egy osztrák, cseh és svéd tudósokból kutatócsoport 2016 tanulmányt készített róla. Arra jutottak, hogy Mercury hangszálai gyorsabban mozogtak, mint más emberek hangszálai. Míg a tipikus vibrato 5,4 Hz és 6,9 Hz között ingadozik, Mercury-é 7,04 Hz volt. Freddie Mercury közel négy oktávot tudott kiénekelni.

hirdetes

#8: Freddie Mercury tervezőgrafikusnak tanult az Ealing Art College-ban, éppen ezért a legendás Queen logót is maga tervezte meg.

#9: Freddie Mercury egyik védjegye a talp nélküli mikrofon volt, ami természetesen nem egy sztárallűr volt, hanem egy véletlennek köszönhető, ugyanis a mikrofonja kicsúszott a talpból, ő pedig ahelyett, hogy visszarakta volna, tovább énekelt. A későbbiekben pedig megtartotta ezt a szokását.

#10: Freddie Mercury eredetileg Farrokh Bulsara néven született a zanzibári Stone Townban, párszi indiai szülők gyermekeként. Nevét a Queen alakulásakor változtatta meg. 

+1: A magyarországi turnéról pedig IDE kattintva tudhatsz meg izgalmas részleteket!

És íme az utolsó szereplése kamera előtt a már láthatóan beteg Freddie Mercurynak, aki még így is zseniális!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Béres csepp

Béres csepp: A Béres Csepp egy magyar humángyógyászati készítmény. A Béres Cseppet 2013-ban... Tovább

Biros Péter

Biros Péter: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. 3-szor Olimpiát, egyszer vb-t és... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Külföld Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!