notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magyarország érdekességei

6 érdekesség Magyarországról

SZ.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A most következő cikkben hat olyan érdekességet mutatok nektek, amelyeket leginkább a külföldiek mondtak Magyarországról, érdemes elolvasnia mindenkinek cikkünket!  

Magyarország érdekességei külföldiek szemével

Országunk Európa szívében fekszik, és még a külföldiek szerint is rendkívül gazdag és eseménydús történelemmel rendelkezik. Számtalan látnivalójának köszönhetően nem csoda, hogy egyre több idegen ajkú látogató érkezik hozzánk.

 

Manapság már nem csak nyaranta látogatnak el Magyarországra külföldről, és nem csak Németországból. Egyre inkább elmondható az, hogy kis hazánkat szeretik az európai népek. Mi, magyarok tudjuk, hogy van miért szeretni Magyarországot, az utóbbi években pedig sok mindent megtettünk azért, hogy országunk szépségeit megismertessük szélesebb körökben.

 

Az ide látogató külföldiek azonban sok furcsasággal, érdekességgel találkoznak, melyek nyomot hagynak bennük. A következő oldalon mutatok néhány olyan érdekesség otthonunkról, amelyre még a külföldiek is felfigyeltek! Érdemes lapozni egyet!

 

Magyarország érdekességei külföldiek szemével

Magyarország Európa egyik legősibb országa

Az ország egykor a kelta világ részét képezte, majd jött a Római Birodalom. Róma elbukása után a Hunok telepedtek le Pannónia pusztáin, innen származik a Hungária (illetve az angol Hungary) név is. Magyarországot 895 körül alapították, így Európa egyik legöregebb országának számít. Előbb alapították meg, mint Franciaországot, Németországot vagy az Egyesül Királyságot, és 1000 környékén a kontinens egyik legnagyobb államának számított.

hirdetes

 

A magyar nyelv az egyik legnehezebb az egész világon

A magyar nyelvet elképesztően nehéz elsajátítani azoknak, akik számára nem anyanyelv. Főleg az igeragozást szokás ezért okolni, ami rendkívül összetett tud lenni, nem csoda tehát, hogy még a magyar diákok is évekig tanulják a magyar nyelvet az iskolában. A magyar nyelv továbbá olyan őrületes szóösszetételekre képes, mint például a híres „megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért”. A nyelv a hunok által beszélt nyelv közvetlen leszármazottja, és a finnen illetve az észten kívül nem igazán kapcsolódik más indoeurópai nyelvekhez.

 

Magyarország rendkívül híres fürdőiről

hirdetes

Magyarország talán egész Európa legjelentősebb fürdőközpontja. Nagyjából 1500 termálfürdővel büszkélkedünk, köztük görög, római és török stílusban épültekkel. Hogy csak néhányat soroljunk a legnépszerűbbek közül, Aki még nem látogatta meg hazánk valamelyik fürdőjét, az okvetlenül keresse fel legalább egyet! A Széchenyi, Gellért és Rudas fürdőkben például alkalmanként zenés rendezvényeket is tartanak. A következő oldalon folytatom! 

 

Magyarország érdekességei külföldiek szemével

Magyarország többek között Nobel-díjasairól ismert

A világ számos találmányt köszönhet Magyarországnak. Összesen 13 magyar kapott Nobel-díjat megelőzve ezzel Kínát, Indiát, Japánt és Spanyolországot is. A magyar tudósok nevéhez kötődik a golyóstoll, a C-vitamin, az atombomba, a zajtalan gyufa és a Rubik-kocka.

 

A Formula-1 Magyarországon

A magyar Formula-1 volt az első Formula-1 verseny, amelyet a vasfüggöny mögött rendeztek meg.

 

Magyarország „cowboyai”

Érdekes módon Magyarország lovas tradícióit éltető lovasait bizonyos külföldi oldalak magyar „cowboyokként” emlegetik. Persze mi jól tudjuk, hogy valójában a Puszta lovasairól van szó, akik a mai napig tisztelegnek őseink előtt, akik lóháton vándoroltak Közép-Ázsiából Közép-Európa szívébe. A látványos hagyományőrző lovas bemutatókat az érdeklődők is megtekinthetik, és számos érdekességet tudhatnak meg az életről a Pusztán.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
400 879
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 225 182
Közösség
hirdetes

Szótár

Mohácsi csata

Mohácsi csata: időpontja: 1526 augusztus 29. A magyar történelem egy sötét pontja, ahol a... Tovább

Árpád fürdő

Árpád fürdő: Az Árpád Gyógy- és Strandfürdő Békéscsaba fő látványossága. Egy olyan... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 177

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Külföld Magyar Magyarország