hirdetes

Tudtad, hogy a német utak néhány szakaszán nincs sebességkorlátozás? Érdekességek a világ körül

TK

Ahány kultúra annyi szokás – szerencsére nem vagyunk egyformák. Ebből adódóan pedig sok meghökkentő, néhol már veszélyes, esetleg számunkra szinte betarthatatlan szokással találkozhatunk. Ismerjétek meg őket Ti is!

Érdekességek a világ minden tájáról

Amennyi ország, annyi szokás – a legtöbb pedig rendkívül érdekesnek számíthat, hiszen messzemenőleg különbözik hazánkétól. El sem tudnánk képzelni a már említett sebességkorlátozás-mentességet – pedig a németeknél ténylegesen vannak olyan útszakaszok, elsősorban autópályán, ahol ez teljesen normális.


Az ehhez hasonló kisebb kulturális eltérések tesznek egy nemzetet azzá, ami, ezekkel válhatunk egyedivé – arról nem is beszélve, hogy egy-egy külföldi kiruccanás ezek által válik még érdekesebbé! Mostani cikkünkben igyekeztünk összegyűjteni a skótoktól kezdve a hollandokon át egészen a japánokig, milyen érdekességek tehetik szórakoztatóbbá nyaralásunkat!

hirdetes


Különösök szokások a világ minden pontjáról


Tudtad, hogy a hollandoknál nagyra értékelik a nyitottságot? Ez is azok közzé az okok közé tartozhat, miszerint az ott élő embereknél nem alakult ki a szokás, hogy függönyt használjanak. A másik magyarázat erre a furcsaságra, hogy a függönyök mellőzése a protestáns vallási hagyományokból ered, valamint hozzáköthető a „nincs mit rejtegetnem” gondolatmenet is.

hirdetes

Ott áll lehetőségként az is, hogy a hollandoknál egy hajós nemzetről beszélhetünk – ez azt eredményezi, hogy évszázadokon keresztül sokszor volt, hogy valaki hosszú hetekig, hónapokig a tengeren tartózkodott. Ez elsősorban a férfiakat érintette, amiből következhet, hogy igyekeztek a függönyök eltüntetésével elérni azt, hogy feleségeik ne tudjanak elzárkózni a lakóközösség elől. Ez a szokás még a mai napig élénken él, példának okáért Amszterdamban sem találkozhatunk sok olyan házzal, ahol függönyökkel takarnák el az otthonokba való belátást.


A következő érdekesség Skóciához köthető – tudtad, hogy ott fogyasztanak egy olyan ételt, aminek a neve sült Mars szelet? Gordon Ramsay hazájában ez az étel magának az olajban sült boldogságnak számít.

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bükk

Bükk: Magyarország második legnagyobb hegye, az Északi-Középhegység tagja. Az ország... Tovább

Aranycsapat

Aranycsapat: a magyar labdarúgás elsőszámú csapatának szokás nevezni az Aranycsapatot,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Külföld Szórakozás