notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Erdély télen

hirdetes

Csodálatos fotókon az erdélyi tél!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Erdély minden évszakban tartogat csodákat, mostani cikkünkben viszont a telet mutatjuk be nektek! A káprázatos felvételeket Szabó Ervin készítette, a fényképész fotóit ezúton is köszönjük! 

Mesés Erdély télen

Erdély mindig is a szívem csücske volt, és az is marad, szerencsére életem során már többször ellátogathattam ide. A téli kirándulás viszont legnagyobb bánatomra eddig nem sikerült, sajnos idén sem fog összejönni. Amikor megláttam Szabó Ervin mesebeli fotóit, akkor megfájdult a szívem, irigykedtem, hogy ő láthatta ezt a csodát élőben! Na, de ami késik, nem múlik, egyszer biztosan itt fogom tölteni az egész telet! 

 

Szabó Ervin többek között a Békás-szorosnál, a Hargitán, illetve a Szent-Anna tónál járt. Ezeket a helyeket tekintettük meg mi is, csak éppenséggel ősszel. Nem okozok nagy meglepetést, ha azt mondom, hogy abban az évszakban is rengeteg csodával találkoztunk. A levelek színei, a magasra törő fenyők, a páratlan szépségű Békás-szoros, vagy éppen a Szent-Anna tó felejthetetlen élményeket nyújtott.

 

Ez a környék Erdély szívében található, egy nap alatt oda lehet érni kocsival, hó pedig még mindig van természetesen, szóval senki sincs elkésve. Ha szeretnétek élőben látni ezt a páratlan csodát, akkor pakoljatok be a kocsiba, és indulás! Addig pedig nézzétek meg Szabó Ervin képeit galériánkban, megéri! További Szabó Ervin által készített fotókat a fotós Instagram oldalán találhatsz! 

hirdetes

 

Szent Anna-tó

hirdetes

A Szent Anna-tó (románul: Lacul Sfânta Ana) egy krátertó az Erdélyi Csomád-hegység (Hargita megye) egyik kialudt vulkáni kráterében, Tusnádfürdőhöz közel. Része a Mohos Természetvédelmi Területnek, amely a Csomád két kráterét foglalja magába. A másik kráterben a Mohos-tőzegláp található. A tó Sepsibükszád felől közúton is megközelíthető. A tó felszíne 0,22 km², alakja közel kör alakú, medre, amely az egykori vulkán krátere volt, tölcsér alakú. A víz planktonmennyisége és sótartalma alacsony (32 mg/liter), ennek ellenére a fenékre lerakódott feketésbarna iszap miatt a tó zavarosnak tűnik.

 

Békás-szoros

A Békás-szoros egy tektonikus eredetű szurdokvölgy a Hagymás-hegységben, Erdélyben, Hargita megye északkeleti részén, a Békás-patak völgyében. A szorost 1971-ben védetté nyilvánították, jelenleg a Békás-szoros - Nagyhagymás Nemzeti Park része. A Békás-szorost közrefogó hegycsúcsok: Kis-Cohárd (1344 m), Csíki-bükk (1264 m), Oltár-kő (1154 m), Mária-kő (1125 m). A Békás patak mellékvizei mind vadregényes szurdokokat vájtak a mészkőbe. A baloldali mellékvizei rendre a Kupás, a Lapos és a Súgó patakok, a jobboldaliak a Kis-Békás és a Szurdok patakok. A Lapos a Lapos-szurdokon keresztülfolyva több vízesést alkotva az Oltár-kő nyugati lábánál ömlik a Békás-patakba. A Sugó-szurdok alsó részén a Bernát és a Hóvirág barlangok találhatók, a Kis-Békás-patak mentén található a Kis-Békás-szoros, alatta a Szurdok-patak szorosa mely torkolatánál mészkőbánya működik.

 

Vama Buzaului – Bodzavám

Románia negyedik bölényrezervátumát hozták létre a Brassó megyei Bodzavámon. A kezdeményezés a megye turizmusát hivatott fellendíteni, a bölények egyelőre egy százhektáros területen kaptak helyet, de a közeljövőben szabadon engedik az egykor őshonos állatokat. A kezdeményezés első lépéseként Olaszországból, Ausztriából és svájci állatkertekből szállították a bölényeket a bodzavámi Bölények Völgye elnevezésű rezervátumba.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Kishazánk rejtett különlegességei! – Ne hagyd ki a családi traktorozást!

2019-09-28

Kishazánk rejtett különlegességei! – Ne hagyd ki a családi traktorozást!

Mindig is szerettem a Tisza-tavat és környékét, igazán vadregényes és az emberek is kedvesek és vendégszeretők. Épp a tavat kerékpároztuk körbe barátaimmal, mikor az egyik állomás pontunknál meghallottuk, hogy van egy nemrég indult kezdeményezés, ahol megtapasztalhatjuk

Őrség, a természeti kincsekben gazdag kirándulóhely

2019-09-21

Őrség, a természeti kincsekben gazdag kirándulóhely

Az Őrség zömében Nyugat-Magyarországon, kisebb részben a szlovéniai Muravidéken található történeti és néprajzi tájegység. Nevét onnan kapta, hogy a honfoglaló magyarok őrállókat telepítettek ide az ország nyugati kapujának védelmére. A vidéket gyakran összetévesztik a Vendvidékkel, az ottani szlovén településeket „őrségi szlovén falvakként” emlege

A Pepi-kert, ahová mindenképp érdemes ellátogatni

2019-09-24

A Pepi-kert, ahová mindenképp érdemes ellátogatni

A Szarvasi arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert; a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki, és mára Magyarország egyik legnagyobb és legjelentősebb élő fagyűjteményének számít.

Kirándulóhelyek, amikről nem is gondolnád, mennyi csodát tartogatnak

2019-08-26

Kirándulóhelyek, amikről nem is gondolnád, mennyi csodát tartogatnak

Sokan szeretnek útra kelni és kirándulni a kellemes őszi idő beköszöntével. Mivel a nyárnak nemsoká vége és jön az ősz, összegyűjtöttünk néhány olyan helyet Észak-Magyarországon, ahová érdemes ellátogatni. Sokan nem is gondolnánk, hogy ez a régió mennyi csodát tartogat számunkra.

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
165 683
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 262 323
Közösség
hirdetes

Szótár

Walesi bárdok

Walesi bárdok: Az egyik leghíresebb magyar vers, melyet minden magyar ember általános iskolai... Tovább

Nagysándor József

Nagysándor József: Nagysándor József honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. 1803.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 120

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Kirándulás Utazás