hirdetes

Itt az eredeti olasz pizza tészta recept

SzSz

A pizzatészta elkészítésének számos módja van, van a pár perces serpenyős verzió, élesztőmentes, élesztős, de az eredeti olasz pizzánál nincs jobb, amit most elhoztunk!

Olasz pizza tészta: az eredeti recept

Az eredeti olasz pizza receptet egyszerűbb, mint gondolnád és isteni finom. Az olaszok pizzája nincs megpakolva mindenféle feltéttel, hiszen az eredeti receptnél a paradicsomszósz és az olasz mozzarella a pizza lényege. Persze, a vékony, omlós pizzatészta mellett. A vékony, ropogós tészta a nápolyi pizzák jellemzője. Az olaszoknál is számos variáció létezik a pizzatészta elkészítésére, így akár a receptben, akár a sütési módszerben is lehetnek eltérések. A nápolyi pizza az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb az olaszoknál és az egész világon. Az igazi nápolyi pizza elkészítésénél fontos betartanunk pár dolgot, hogy valóban olyan finom legyen, mintha egy olasz étteremben rendeltük volna. 

Az eredeti olasz pizza elkészítésének tippjei

Ahhoz, hogy valóban finom pizzatésztát kapjunk, fontos odafigyelni a liszt minőségére. Az általános BL55 liszt itt nem lesz jó. Természetesen azzal is elkészíthetjük, de nem lesz ugyanolyan a végeredmény. A lényeg azon van, hogy a lehető legfinomabb állagú lisztet használjuk, ehhez pedig válasszunk pizzalisztet, vagy “00” jelölésű lisztet. 

hirdetes

Az eredeti olasz pizza kelesztésének ideje sem mindegy. Ha valóban igazi, olasz pizzát szeretnénk készíteni, akkor nem lehet csak úgy összedobni. A legjobb, ha minimum 4 órán keresztül kelesztjük a tésztát, de akkor lesz a legfinomabb, ha egy egész éjszakát hagyjuk pihenni. 

A só mennyiségét se vigyük túlzásba a pizzatésztában, hiszen meglehetősen ronthat az állagán. Ügyeljünk arra, hogy tartsuk be a receptben előírt mennyiséget, ezzel biztosítjuk magunkat a tökéletes állagú tésztáról. 

A nyújtást csakis kézzel végezzük! A nyújtófát felejtsük el a pizzatészta nyújtásánál, hiszen ezzel rontunk állagán. A mérete mindegy mekkora lesz, nem muszáj betartanunk a szokásos 30 centis méretet, de a formánál sem szükséges megmaradni. A lényeg, hogy óvatosan nyújtsuk ki kézzel, lehetőleg minél vékonyabbra a tésztát. 

hirdetes

A sütő hőfokát tekerjük maximumra. A legjobb a pizza elkészítésére a fatüzelésű kemence, azonban, ha otthon készítjük a sütőre kell hagyatkoznunk. A sütőt kapcsoljuk a legmagasabb fokozatra és állítsuk légkeverés funkcióra. A tészta nyújtása előtt már 20 perccel kapcsoljuk be, hogy legyen ideje felforrósodni.

Most, hogy a legfontosabb tudnivalókat felsoroltuk az eredeti olasz pizza készítésénél, lássuk a receptet a következő oldalon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Debreceni páros kolbász

Debreceni páros kolbász: Hungarikum. A debreceni páros kolbász alapból marha és... Tovább

Francia drazsé

Francia drazsé: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Maga a szó egyébként francia... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!