hirdetes

Megnyitják kapuikat Magyarország erőművei egy éjszaka erejéig

ZH

Csaknem 70 helyszínen várják a látogatókat az idei Erőművek Éjszakájára! 2022. október 28-án ismét megrendezik az Erőművek Éjszakáját A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és csatlakozó partnerei, ráadásul rekord számú résztvevővel országszerte. Tudj meg többet az erőművekben szervezett őszi programról!

erőművek éjszakája

2022 Erőművek Éjszakája

Idén immár harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az Erőművek Éjszakáját, ahol különleges keretek között nyerhetünk betekintést a munkálataikba és a működésükbe. Az Erőművek Éjszakája programjaira már lehet regisztrálni. Az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényére idén október 28-án kerül sor és rekordszámú résztvevővel kerül idén megrendezésre. Az érdeklődők Október 28-án betekinthetnek az erőművekben, a fűtőművekben és – idén először – a közműszolgáltatóknál zajló munka kulisszatitkaiba is. Az Erőművek Éjszakája 2021-ben több mint 3000 látogatót vonzott; a szervezők idén is telt házra készülnek.
 

Az ország legnagyobb energiaipari rendezvénye

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a főszervező, akiknek elsődleges célja az a rendezvénnyel, hogy az energia- és távhőtermelés, valamint a közműszolgáltatások működésének bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes tudatosan bánni erőforrásainkkal – nyilatkozta Kovács Pál, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese a Csepeli Erőműben tartott sajtótájékoztatóján.

hirdetes
hirdetes

A sajtótájékoztatón az is szóba került, hogy tudatosabban, okosabban és hatékonyabban kell bánnunk a rendelkezésre álló erőforrásokkal, mert a legolcsóbb energia a meg sem termelt, és fel sem használt energia – tette hozzá Kovács Pál.

Elmondása szerint a jövőben csak akkor lehet sikeres és versenyképes az életünk ha a magyar gazdaság energiaintenzitását csökkentjük, azaz egységnyi bruttó hazai terméket minél kevesebb energia felhasználásával állítunk elő. Közös felelősségünknek nyilvánította a lakossági felhasználók körében elérhető megtakarítási potenciál kiaknázását.

Az Erőművek Éjszakájának célja

Az energiaművek rendezvényének célja és üzenete különösen aktuális napjainkban, lehetőségünk van megismerni, hogy kik, hol, milyen eszközökkel, illetve milyen forrásokat felhasználva és hogyan állítják elő azt az energiát, amire a mindennapjaink során szükségünk van. Ennek tudatában talán mi is tudatosabban és takarékosabban fogunk bánni az alapvetőnek tűnő erőforrásainkkal.  

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyes helyszínekre október 13-ától lehet regisztrálni a www.eromuvekejszakaja.hu oldalon. Érdemes követni a MEKH Facebook-oldalát is, ahol a szervezők további érdekességeket osztanak meg.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A szüret és a szüreti mulatságok

A szüret és a szüreti mulatságok: Régi társadalmak családi és társasági eseménye volt,... Tovább

Csodabogyós-barlang

Csodabogyós-barlang: Népszerű barlangunk a Csodabogyós-barlang, mely Balatonederics közelében,... Tovább

Tovább a lexikonra
Programajánló