hirdetes

10 érv a vakcinák mellett, csak úgy általánosságban (mert eddig is voltak)

VN

Hogy micsoda vakcina harc folyik itt kérem, pislogni nem lehet olyan gyorsan, amilyen gyorsan két ember egymásnak tud esni a koronavírus elleni vakcina szó hallatára. Jó, nem jó, hatékony, nem hatékony, veszélyes, nem veszélyes, kell-e ez nekünk, vagy csak politika, vagy ki tudja mi? Kicsit azonban kezdünk megfelejtkezni arról, hogy ez a vakcinásdi nem is olyan újkeletű dolog, és hogy én olyan 10 évvel ezelőtt mindenféle kérdőjelek nélkül nyújtottam a karomat egy kullancs elleni védőoltáshoz, csak hogy anyukám elengedjen táborozni, és hasonlók. A védőoltásoknak rengeteg előnye van, ezekből mutatjuk be a legfontosabbakat mos, csak úgy általánosságban!

A vakcinák 10 legnagyobb előnye

#1. Az oltással megelőzhető betegségek nem múltak el

A betegségeket és halált okozó vírusok és baktériumok továbbra is léteznek, és továbbadhatók azoknak, akiket nem védenek oltások. Noha számos betegség nem gyakori Európában, a globális utazás megkönnyíti a betegségek terjedését (ezt láthattuk a koronavírus esetében is). 

#2. A vakcinák segítenek egészségesnek maradni

A sok fertőzés elleni védelem érdekében oltások javasolnak. Ha kihagyod ezeket az oltásokat, kiszolgáltatottá teszed magad olyan betegségekkel szemben, mint az övsömör, a pneumococcusos betegség, az influenza, a HPV és a hepatitis B, amelyek mind a rák vezető okai.

#3. A vakcinák ugyanolyan fontosak az általános egészségi állapot szempontjából, mint a diéta és a testmozgás

hirdetes

Mozogsz, odafigyelsz a megfelelő táplálkozásra, de vakcinából, köszönöm szépen nem? Az egészséges ételek fogyasztásához, a testmozgáshoz és a rendszeres ellenőrzéshez hasonlóan az oltások is alapvető szerepet játszanak az egészség megőrzésében. Az oltások az egyik legkényelmesebb és legbiztonságosabb megelőző ellátás.

#4. A vakcina jelentheti az élet és a halál közötti különbséget

Az oltásokkal megelőzhető fertőzések halálosak lehetnek. (Csak az Egyesült Államokban évente, a COVID-19 járvány előtt, körülbelül 50 000 felnőtt halt meg oltással megelőzhető betegségekben.)

hirdetes

#5. A vakcinák biztonságosak

Az Egyesült Államokban, valamint az Európai Unióban is megbízható jóváhagyási eljárás van érvényben annak biztosítására, hogy az összes engedélyezett vakcina biztonságos legyen. Az oltásokkal járó lehetséges mellékhatások nem gyakoriak és sokkal kevésbé súlyosak, mint az általuk megakadályozott betegségek. (Nem részletezzük, de koronavírus fronton sincsen ez máshogyan)
 

A lista nem ért véget! Lapozz, mert mutatunk még érveket! Illtve szavazhatsz is: Tényleg "a járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat"?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Cipők a Duna parton

Cipők a Duna parton:  Csodás emlékmű a Duna pesti szakaszán, melyet évente sok tízezer... Tovább

Mátyás Corvinái

Mátyás Corvinái: Mátyás király nem csak a szigoráról, seregéről, igazságosságáról,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Külföld
X
Kövess minket facebookon!