hirdetes

Tényleg vár ránk némi napsütés, és esőmentes nap?

VN

Még soha nem vártam ennyire, hogy nyár legyen, mint idén. Bár volt már egy-két napsütéses napunk, az elmúlt héten abszolút nem éreztem úgy, hogy nyár lenne. Gondolom, nem csak én unom ezt a nagy esőzést…. jó hír, hogy vár ránk néhány nap, amikor nem fogunk teljesen elázni! Mutatom is az OMSZ heti időjárás előrejelzését, hogy ők pontosan miket jósolnak nekünk!

esőmentes időjárás lesz a héten

Várható időjárás hétfőn

Napos idő várható általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de a délkeleti határ közelében nem lehet kizárni egy-egy záport, esetleg zivatart. Az északkeleti, északi szél több helyen megélénkül, északkeleten olykor megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére általában 10 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Várható időjárás kedden

Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhő mellett, amelyekből érdemi csapadék az ország döntő részén nem várható - legfeljebb a keleti vidékeken fordulhat elő egy-egy rövid zápor. Az északkeleti, északi szelet élénk, néhol erős lökések is kísérik. A maximum 20 és 25 fok között várható.

Várható időjárás szerdán

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, számottevő csapadék nem valószínű. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalra többnyire 9, 14 fok közé hűl le a levegő, azonban az északi völgyekben ennél több fokkal alacsonyabb értékek is lehetnek. A csúcsérték 22, 27 fok között alakul.

hirdetes

Várható időjárás csütörtökön

A gomolyfelhő-képződés mellett északnyugat felé haladva számíthatunk több napsütésre - délkelet felől ugyanis az összefüggő felhőzet is egyre több helyen kezd növekedni, és néhol zápor, zivatar már lehet. A légmozgás jobbára gyenge vagy mérsékelt marad. A hajnali 9, 16 fokról délutánra 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, némi napsütés inkább csak kevés helyen lehet. A csapadék kialakulási esélye növekszik, már több helyen is számíthatunk esőre, záporesőre, zivatarra. Többfelé lehet élénk, erős az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 12, 18 között alakul. A maximum-hőmérséklet jobbára 22 és 27 fok között valószínű, ám a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet.

Várható időjárás szombaton

Döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, inkább csak kevés helyen szakadozhat fel hosszabb időre a felhőzet és süthet ki a nap. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. Nagyobb területen kísérhetik élénk, erős lökések az északi, északnyugati szelet. A leghűvösebb órákban 14, 19 fokot mérhetünk. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 22 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos vidékeken ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Várható időjárás vasárnap

Továbbra is jellemzően felhős időre van kilátás több helyen esővel, záporral, zivatarral. Élénk, néhol erős lehet az északias szél. Hajnalban 14, 19, délután 21, 28 fok valószínű.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hortobágyi pásztormúzeum

Hortobágyi pásztormúzeum: 1785-ben szekérállást építettek a Csárda mekké, ebből... Tovább

Puskás Ferenc

Puskás Ferenc: A legnagyobb magyar futballistának számít, aki a Magyar Válogatottban, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Utazás