hirdetes

15 eszméletlen hely, amiket meg kell látogatnod életed során

LK

Ragadj papírt és ceruzát – ideje kibővíteni a bakancslistádat! Felsorolunk 15 helye,t amelyek közül bármelyiket (vagy mindegyiket) érdemes meglátogatnod, amíg még teheted! Ha mindig is szerettél volna szétnézni a nagyvilágban, de nem tudod, merre indulj, akkor most segítünk! 

Ezeket a varázslatos helyeket neked is látnod kell!

1. Nagy-korallzátony, Queensland, Ausztrália

A Nagy-korallzátony 344 400 négyzetkilométernyi területével a világ legnagyobb ilyen jellegű képződménye. Olyan hatalmas, hogy még az űrből is látható, és a természet hét csodájának egyikeként tartják számon. A világon egyetlen másik hely sem kínál ilyen elképesztő búvárlehetőségeket.

2. Gízai piramisok, Egyiptom

A világ hét csodájából az egyetlen olyan építészeti csoda, amely a mai napig is (javarészt) egyben van – a Gíza piramisait mindenkinek muszáj meglátogatnia, aki csak teheti. Az időszámításunk előtt 2560 évvel készült Gízai nagy piramis 3800 éven át a világ legnagyobb emberi építménye volt.

3. Stonehenge, Amesbury, Anglia

Stonhenget számos titok és rejtély övezi, és ahhoz képest, hogy sokak szerint csupán egy rakat egymásra pakolt 25 tonnás kődarabról van szó, valójában mesés látványt nyújt testközelben. Érdemes egy kísért látogatáshoz csatlakozni, és naplementekor megtekinteni ezt az elképesztő építményt.

4. Salar de Uyuni, Bolívia

Ez a méretes sómező – a legnagyobb a világon – összesen 10 582 négyzetkilométeres területen fekszik el. Az esős évszakban annyira jól tükröződik a felszíne, hogy a műholdak kalibrálásához is használják. Valójában ez a világ legnagyobb tükre.

5. Grand Canyon, Arizona, Egyesült Államok

A Colorado-folyó évezredes munkásságának köszönhetően a Grand Canyon egy egyedi természeti képződmény, amely hangulatát és méretét egyszerűen lehetetlen képekkel ábrázolni és éreztetni. A gigászi méretű kőfalak 446 kilométer hosszúak.

hirdetes

Ezeket a varázslatos helyeket neked is látnod kell!

6. Húsvét-sziget, Chile

Stonehenge-hez hasonlóan a Húsvét-szigeten található 887 „moai” szobor eredetét sem ismerjük igazán. Akármilyen célt is szolgáltak valaha, ma egyéni látványosságot kínálnak az ide érkező utazók számára.

7. Nádsíp-barlang, Kína

A 240 méteres Nádsíp-barlangot számtalan többszínű lámpa világítja meg, ezzel káprázatos látványt nyújtva a látogatóknak. A képződmény 1200 éve Kína egyik legnépszerűbb látványossága, ami lenyűgöző álló és függő cseppkőoszlopait elnézve egyáltalán nem meglepő.

8. Zhangye Danxia, Gansu, Kína

Ehhez az elképesztő sziklaképződmény-csoporthoz foghatót sehol máshol nem találsz a világon. A szivárványszínű sziklák a homokkő és ásványi lerakatok eredményei, amelyek 24 millió évvel ezelőtt kerültek ide.

9. Nagy Kék Lyuk, Belize

Belize partjai mellett található az egyszerűen csak Nagy Kék Lyuk néven ismert víz alatti szakadék. A különleges tengeri képződmény több mint 300 méter széles és 108 méter mély.

10. Redwood Nemzeti Park, Kalifornia, Egyesült Államok

A Redwood Nemzeti és Állami Parkok összesen 133 ezer holdnyi területen fekszik Kalifornia északi partvidékén. Ezekben a parkokban található a világ legmagasabbra fafajtája, az örökzöld mamutfenyő, amely akár 90 méteresre is megnőhet.

hirdetes

Ezeket a varázslatos helyeket neked is látnod kell!

11. Tianzi hegység, Kína

Ez a mesébe illő képződmény az Avatar filmből lehet sokak számára ismerős, ami nem véletlen, hiszen ez a környék ihlette a Pandora bolygó egzotikus tájait. A hegység 16 550 holdnyi terület foglal el.

12. Machu Picchu, Peru

Machu Picchu egy ősi inka város, ami egészen a 15. századba nyúlik vissza. A település a Szent Völgy feletti hegyen fekszik. A restaurált város különleges betekintést enged az inka történelembe, amit a gyönyörű helyszín csupán még érdekesebbé tesz.

13. Pamukkale, Törökország

Ez a meleg vizű forrásokkal teli vidék minden látogatót lenyűgöz. Egyszerűen bűn eljönni innen anélkül, hogy megmártóznánk valamelyik természetes forrás vizében.

14. Lençóis Maranhenses Nemzeti Park, Brazília

Ezen a területen tiszta, fehér homokdűnék és kristálytiszta kék vizek találhatók. Ilyen szépséget még a tengerpartokon is ritkán lát az ember.

15. Izlandi-felföld

A meseszép sarki fények minden bakancslistán ott kell, hogy legyenek, és kevés jobb helyet tudnánk elképzelni ezek megcsodálására, mint az Izlandi-felföldet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A 100 tagú cigányzenekar

A 100 tagú cigányzenekar művészi és hagyományőrző teljesítménye: teljesítményük... Tovább

Május elseje

Május elseje: Ki ne emlékezne a boldog május 1-kre? Anno azonban még nem az volt szokásban,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!