notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Soha ne melegítsd újra ezeket az ételeket!

hirdetes

Komoly bajod lehet belőle, ha ezeket az ételeket újramelegíted!

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Talán nem is gondolnád, de vannak olyan ételek, melyeket ha újramelegíted, komoly bajod lehet tőle! Mindenképp figyelj oda ezekre!  

Soha ne melegítsd újra ezeket az ételeket!

A mikrohullámú sütő egy nagyon kényelmes dolog, hiszen pár másodperc alatt gyorsan újramelegíthetjük az ételeinket. Azonban amennyire praktikus, pont annyira veszélyes is az újramelegítés. Van egy pár élelmiszer, melyet kifejezetten tilos felmelegíteni.

 

1.Gomba

-a gombát ajánlott az elkészítés napján elfogyasztani, jobb, ha nem melegítjük újra, főleg nem a mikróban. Az újramelegített gomba a szakértők szerint emésztési, és szívproblémákat okozhat.

 

2.Tojás

-a fehérjében gazdag élelmiszerben a hő hatására mérgező anyagok szabadulhatnak fel, ezért nem ajánlott újramelegíteni. Az újramelegített tojás káros lehet az emésztőrendszer számára.

 

3.Burgonya

-nagyon tápláló élelmiszer, azonban, ha újramelegítjük sokat veszíthet tápértékéből, és káros anyagok szabadulhatnak fel benne

Soha ne melegítsd újra ezeket az ételeket!

4.Csirke

-ajánlott az elkészítés napján elfogyasztani, ugyanis másnapra megváltozhat a fehérje szerkezete, és emésztési problémákat okozhat. Ha nagyon muszáj újramelegítenünk, akkor alacsony hőmérsékleten, hosszabb ideig együk ezt.

hirdetes

 

5.Spenót, saláta

-a zöld leveles zöldségek természetesen sokkal egészségesebbek, ha nyersen fogyasztjuk. A főzés által veszítenek tápértékükből, az újramelegítés során pedig megnőhet a nitrát tartalmuk, és nitritekké alakulhatnak.

 

6.Zeller

-ugyanaz a helyzet, mint a spenóttal, a többszöri melegítés során a benne található nitrát nitritté alakulhat. Ha olyan levest készítettünk, amelyhez csak ízesítésre használtuk a zellert, akkor inkább vegyük ki belőle, mielőtt újramelegítenénk.

hirdetes

 

7.Cékla

-szintén magas a nitráttartalma, ezért jó, ha nem melegítjük újra, hiszen káros lehet az emésztésre.

Forrás

Soha ne melegítsd újra ezeket az ételeket!

4.Csirke

-ajánlott az elkészítés napján elfogyasztani, ugyanis másnapra megváltozhat a fehérje szerkezete, és emésztési problémákat okozhat. Ha nagyon muszáj újramelegítenünk, akkor alacsony hőmérsékleten, hosszabb ideig együk ezt.

 

5.Spenót, saláta

-a zöld leveles zöldségek természetesen sokkal egészségesebbek, ha nyersen fogyasztjuk. A főzés által veszítenek tápértékükből, az újramelegítés során pedig megnőhet a nitrát tartalmuk, és nitritekké alakulhatnak.

 

6.Zeller

-ugyanaz a helyzet, mint a spenóttal, a többszöri melegítés során a benne található nitrát nitritté alakulhat. Ha olyan levest készítettünk, amelyhez csak ízesítésre használtuk a zellert, akkor inkább vegyük ki belőle, mielőtt újramelegítenénk.

 

7.Cékla

-szintén magas a nitráttartalma, ezért jó, ha nem melegítjük újra, hiszen káros lehet az emésztésre.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
225 523
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 322 163
Közösség

Szótár

A tartós szegfű

A tartós szegfű: A tartós szegfű igazi hungarikum, a világon kizárólag a Duna-Tisza közi... Tovább

Mátraszentimre

Mátraszentimre: Legnagyobb hegységünk, a Mátra egyik legnagyobb településéről van szó... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 114

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek Gasztronómia