hirdetes

Összefogott több ételkiszállító cég is az egészségügyi dolgozókért

SzSz

A koronavírus következtében az egészségyügyi dolgozók nap, mint nap erejükön felül teljesítenek, így több magyar ételkiszállító cég is segítséget nyújt a dolgozóknak.

Összefogott több ételkiszállító cég is az egészségügyi dolgozókért

Több magyar tulajdonú étterem és ételkiszállító cég is térítésmentesen szállíttat ételt az egészségügyi dolgozóknak elismerésük és tiszteletük kifejezéseképpen. 

Az egyik ilyen magyar tulajdonban álló cég a LifeTilt, amely egészséges ételek kiszállításával is foglalkozik. A LifeTilt ügyvezetője Balogh Tamás Facebook posztjában nyilatkozott arról még kedden, hogy megtörtént az első 50 adag egész napos ételkiszállítás a Szent László kórház dolgozói részére. 

Balogh Tamás a következő időszakban tovább támogatja a Szent László kórház dolgozóit az ételkiszállítással, azonban szeretné, ha a koronavírus idejére kijelölt járványkórházakban (Korányi, Kútvölgyi, Ajka, Miskolc, Szekszárd, Kiskunhalasi kórház) is ételkiszállítást tudnának biztosítani a kórházakban dolgozó orvosoknak és ápolóknak. Erre olvasió segítségét kérte meg egy másik Facebook posztjában, hogy támogassák az egészséges ételek kiszállíttatását. 

hirdetes

A kezdeményezéshez azonban Kásás Tamás, vízilabdázó is csatlakozott olasz éttermével. Kásás Tamás étterme a következő időszakban ugyan zárva tart, felajánlotta, hogy 200 darab pizzát szállítanak ki több budapesti kórház dolgozóinak, egészen addig, amíg az étterem készlete bírja. Az említett információkat az étterem Facebook posztjában osztotta meg, ahol rengetegen gratuláltak a felajánlás miatt. 

hirdetes

Mások is segítenek, ahogy tudnak 

Több Facebook bejegyzésben és csoportban is olvasható volt olyan egészségügyi dolgozó posztja, akik köszönetüket fejezték ki taxisok iránt. A napokban több taxisofőr is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, hogy ingyen és bérmentve segítenek eljuttatni az ápolókat, orvosokat otthonuktól a kórházakig. 

Budapesti csoportokban pedig több felajánlás is érkezett üres lakásokkal, szobákkal kapcsolatban, amelyeket szintén ingyenesen ajánlottak fel a kórházi dolgozók számára a lakástulajdonosok, hogy minél inkább megkönnyíthessék a dolgozók pihenését és a kevesebb ingázás lehetőségét. 

Úgy látszik az emberek próbálnak ott segíteni, ahol tudnak, megkönnyítve ezzel az összes egészségügyi dolgozó életét. Ez igen szép gesztus, azonban ne feledkezzünk meg az élelmiszeriparban dolgozókról és a patikusokról sem, hiszen ők is az utóbbi időszakban erejükön felül teljesítenek.

Emellett mindenki, aki teheti maradjon otthon, hogy csökkenthessük a vírus terjedésének kockázatát!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Északi-Középhegység

Északi-Középhegység: Magyarország észak-keleti tájegysége. Része a Börzsöny, a Cserhát,... Tovább

Rubik Ernő

Rubik Ernő: Ifj. Rubik Ernő a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!