hirdetes

70-en kaptak ételmérgezést egy balatoni táborban -vizsgálják az ügyet

VN

Balatonlellén táboroztak a leendő egyetemisták, ahol a konyha bezárására kényszerültek, ugyanis összesen 71-en kaptak ételmérgezést.  Két diákok is, akiket kórházba kellett szállítani az erős tünetek miatt. A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben. 

Ételmérgezés balatoni tábor 2023

A BME egyetemistái kaptak ételmérgezést

A BME-re frissen felvett diákokkal történt a szerencsétlenség. 71 diák kapott ételmérgezést, többen erős puffadásra, hasi görcsökre és hasmenésre panaszkodtak, ketten még kórházba is kerültek emiatt. Az érintett 71 fő ugyanabból az ételből fogyasztott. Az egyetem is reagált a történtekre, közleményükben számos információ osztottak meg az üggyel kapcsolatban.

„A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Kar Hallgatói Képviselet kedden kezdődött balatonlellei gólyatáborában szerda éjjel jelentkeztek hasmenéses tünetek a résztvevők több, mint felénél. A táborban egészségügyi szakszemélyzet a kezdetektől folyamatosan, napi 24 órában jelen volt, akik a problémák jelentkezésekor az Országos Mentőszolgálat és a helyi körzeti orvos bevonásával kezelték a helyzetet.

hirdetes
Az okok feltárása folyamatban van, az illetékes hatóságok vizsgálódnak. A tábort nem kellett feloszlatni, csütörtök délelőtti fél napos pihenő után a tábor programjai folytatódtak, és a tábor az eredetileg tervezett időben, pénteken ért véget, melyet követően a résztvevők rendben hazautaztak.
Két szervező esetében volt szükség ügyeleti ellátásra, őket a mentőszolgálat a siófoki kórházba szállította, de folyadékpótlást követően néhány órán belül ők is elhagyták az intézményt. Az ilyen esetben alkalmazandó eljárásrend szerint, augusztus 24-én a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Somogy Vármegyei Kormányhivatal ételfertőzés gyanújával vizsgálatot végzett a helyszínen, amelynek végeredménye még nem ismert.
hirdetes
Az étkeztetést külső beszállító biztosította, amelyet a hatóságok szintén vizsgálnak. Ennek eredménye a BME számára egyelőre nem ismert”

Vizsgálja a hatóság az ételmérgezés okát

A közleményből kiderül, hogy a hatóságok már vizsgálják az ételmérgezés okát, azonban az eredmények még nem ismertek. Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a Somogy Vármegyei Kormányhivatal ételfertőzés gyanújával vizsgálatot végzett a helyszínen, amelynek végeredménye még nem ismert, valamint a tábor étkeztetését egy külső beszállító biztosította, amelyet a hatóságok szintén vizsgálnak, de ennek eredménye szintén nem ismert még. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Madách Imre

Madách Imre: Sztregovai és kiskelecsényi Madách Imre magyar költő, író, ügyvéd, politikus,... Tovább

Népviselet

Manapság már hagyományőrzés céljából viselik az emberek Magyarországon.A magyar népviselet... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Ételek Kirándulás Magyar Szórakozás Utazás