hirdetes

Izgalmas program a Mátrában!

KB

 

A Mátra rengeteg lehetőséget rejt magában, hiszen minden évszakban megmutatja szépségét! Télen fehér lepelbe burkolózik a táj, tavasszal újjáéled a természet megannyi virággal, nyáron a rekkenő hőséget az árnyas fák enyhítik, ősszel pedig ezer színben pompázik a Mátra.

Nagyon izgalmas program a mókus etetés

Kedvünkre válogathatunk a bakancsos programok között is. Tarthatunk itt egy szuper csapatépítő tréninget szállodában, vagy kalandparkban, elmenekülhetünk a város zajától egy romantikus hétvégére, kikapcsolódhatunk a családdal, barátokkal. Csónakázhatunk Sástón, felfedezhetjük a környező erdőket egy erdei kisvasúttal, bekapcsolódhatunk egy izgalmas paintball párbajba, íjászkodhatunk. Igazi és izgalmas gasztro élmény lehet megenni egy vadpörköltet a Kékestetőn, de a hagyományos ízek kedvelői is megtalálják a kedvükre való falatokat Mátraházán.

 

Ez a program kicsiknek, nagyoknak egyaránt szuper lehetőségeket tartogat. A Kékestető lábánál, Magyarország legmagasabb pontjától 500 méterre található hazánk első tüdőszanatóriuma. Ebben a csodás festői környezetben, a szanatórium területén egy zárt park terül el. A Mátra változatos vegetációjához faj gazdag állatvilág kapcsolódik. A Mátra hegyvidéki bükköseiben éli életét sok más mellett a hegyi fehérlepke, foltos szalamandra, és a közönséges erdei mókus is.

hirdetes

Táplálékuk fák magvaiból, gyümölcseiből áll többek között.  Nem alszanak téli álmot, csupán téli pihenőt tartanak. Így ebben lehetünk mi is a segítségükre! A Mátrában élő mókusok megszokták az ide látogató emberek közelségét. A feladat egyszerű, tiszteljük a természetet, csak a kijelölt úton haladjunk, élvezzük a pollenmentes, friss levegőt, csodáljuk a környezetet és közben hangosan kocogtassunk egymásnak két diót és várjunk. Ez a hang előhívogatja a mókusokat a leg eldugottabb rejtekhelyükről is. Kitartás kell hozzá, míg előmerészkednek a mókusok, de a türelem jelen esetben hatalmas élményt terem.

hirdetes

Ha a közelben feltűnik egy mókus, nincs más dolgunk, guggoljunk le, kocogtassuk a földhöz a diót és várjuk, amíg közel merészkedik hozzánk a kis apróság. Kis mancsával el fogja venni kezünkből a diót, megforgatja párszor, így ellenőrizve hogy a dió megfelelő minőségű e számára. Ezért nagyon fontos, hogy ne bontott diót vigyünk a kis állatoknak. Ha van otthon a kamrában pár felesleges diónk, akkor kapjuk fel a túrabakancsot, vegyünk fel egy kötött pulóvert és irány a mátrai gyógyintézet parkja.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Siroki Vár

Siroki Vár: A siroki vár Sirok fő nevezetességének számít. Az állam tulajdonába került... Tovább

Hegyesd (hegy)

Hegyesd (hegy): A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Hegyesd közülük az egyik. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!