hirdetes

Ingyenes koncertekkel, programokkal, futóversennyel várnak az EU csatlakozás évfordulóján

VN

Májusban lesz az Európai Unióhoz csatlakozás évfordulója, amit minden egyes évben meg szoktunk ünnepelni, és ez idén sem lesz máshogyan. Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon, de a hagyományos EU-s futóversenyt is megrendezik az Európai Unióhoz való csatlakozás évfordulóján.

EU csatlakozás évforduló programok 2024

Az Európai Unióhoz való csatlakozás évfordulója

Az idei Európa-napon a látogatók játékos és elgondolkodtató formában szerezhetnek ismereteket az Európai Unióról, a tagság adta lehetőségekről, valamint a júniusi európai választásokról - áll a szervezők hétfői közleményében. A Szabadság téren felállított színpadokon a zenei programokon túl a gyerekeket Bognár Szilvia, a Hahó együttes, az ISZKIRI Gyerekzenekar és a Majorka Színház bábelőadása várja majd.

Az Európai Unióhoz való csatlakozás futása  

A hagyományos EU-s futás résztvevői minden évben annyi kilométert tesznek meg, ahány éve Magyarország az európai közösség tagja. Az idei, jubileumi versenyen ezért 20 kilométeres táv vár a versenyzőkre, akik akár egyéniben, akár két- vagy háromfős váltóban is teljesíthetik a távot. Maga a részvétel ingyenes, a Facebook bejegyzésben nemcsak minden tudnivalót leírtak, hanem a jelentkezési linket is megtalálhatjátok.  

hirdetes
    

hirdetes

A Szabadság térről elrajtoló verseny útvonala 20 sikeres uniós fejlesztést mutat be a 19 vármegyéből és Budapestről. Mint írják, ez csak néhány példa a több tízezer sikeres projekt közül, amelyek az elmúlt 20 évben valósultak meg országszerte az EU támogatásával, és amelyek hozzájárulnak a gazdaság növekedéséhez és az életminőség javulásához, támogatják a magyar tehetségeket, segítenek a rászorulóknak, erősítik a helyi közösségeket, védik a magyar természeti és kulturális értékeket, miközben felkészítik a lakosságot a jövőbeli kihívásokra is, és igyekeznek közelebb vinni a magyar embereket egymáshoz és a többi európai polgárhoz.

Ingyenes programok az Európa-napi fesztiválon    

Az Európa-napi fesztivált és futóversenyt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája rendezi, együttműködésben a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal és Budapest Főváros Önkormányzatával. Az ingyenes rendezvényről további információk az eu.hu weboldalon és az Európa-napi fesztivál Facebook-eseményében olvashatók. Olvassátok el melyek azok a programok, amik leginkább tetszenek nektek. Sok-sok érdekesség lesz majd májusban itt. Csatlakozzatok a hivatalos Facebook eseményhez is!
 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Buzsáki lakodalmas szokások

Buzsáki lakodalmas szokások:  Körülbelül a századfordulón jött el az az időpont, mikor... Tovább

Polgár Judit

Polgár Judit: Polgár Judit az egyik legismertebb magyar sakkozó, nemzetközi nagymester,... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Hírek Magyar történelem Magyarország Programajánló Szórakozás Történelem Utazás