hirdetes

Európa 6 leggyönyörűbb tengerpartja, ahova érdemes ellátogatni

vd

Ugyan a világban rengeteg olyan tengerpart van, ami biztosan több ember bakancslistáján is szerepel, nem kell azért elhagynunk a kontinenst, hogy hasonlóan káprázatos helyeken nyaralhassunk. Most szeretnénk megmutatni, hogy a jó öreg Európában milyen fantasztikus tengerpartok vannak, amik felveszik a versenyt a világ többi partszakaszával.

6 lenyűgöző tengerpart Európában

A legtöbb magyar ember számára sokszor csak álom, hogy egy Bounty reklám szintű helyre mehessen el és ott tölthesse a nyári szabadságot. Azonban jó hír, hogy nem kell sem annyi pénzt elköltenünk, se több 10 órákat repülőn utazva tölteni ahhoz, hogy meseszerű tenger partokon lógathassuk a lábunkat a kristály tiszta vízbe.

Myrtos, Kefalónia, Görögország

 


Görögország páratlan szépségű tengerpartokkal rendelkezik, és igen nagyszámban ráadásul. Az egyik leggyönyörűbb közülük, mely már többször is szerepelt a görögországi 10-es top lista élén, a Kefalónia szigetén található Myrtos öböl. A gyönyörű, apró fehér kavicsos tengerpart nem véletlenül került föl a listára. Az öblöt meredek sziklafal öleli körbe, és még ha a partra nem is jutunk le esetleg, már a látvány önmagában megéri az utat. Egyik hatalmas előnye ráadásul, hogy viszonylag kevés turista jár ide, így nem kell attól sem aggódnunk, hogy hering party lenne a strandolás vége

Cala Macarella, Menorca, Spanyolország


Menorca önmagában is páratlan szépségű. A egész sziget az UNESCO által védett területnek számít és a Világörökség része is egyben. Éppen ezért, rendkívül vigyáznak az itteni élővilágra és védik minden erejükkel a tengerpartok tisztaságát is. A Cala Macarella az egyik – és talán a legszebb – érintetlen tengerpart a szigeten. Ugyan emiatt viszonylag nehézkesebben is érhető el, de az odavezető út és a gyalogtúra minden fáradságot megér, mivel a csodálatos tengerpart hihetetlen élményt nyújt. Gyönyörű türkiz kék víz, színes halak és zátonyokat is talál itt az, aki vállalja az utat. 
 

Nálad melyik tengerpart a díjnyertes?

További gyönyörű tengerpartot találsz a következő oldalon!

hirdetes
6 lenyűgöző tengerpart Európában

Folytatjuk toplistánkat, a legkáprázatosabb európai tengerpartokkal. Kicsit azonban hűvösebb irányba vesszük az irányt.

Luskentyre, Isle of Harris, Skócia

Skócia ugyan nem számít az elsődleges nyaralási célpontok közé, azonban lélegzetelállító tengerpartokat itt is lehet találni. Az egyik legszebb talán a Luskenytre, melyről első látásra akár azt is hihetnénk, hogy a Karib-szigetek egyik strandjára csöppentünk. Viszont mindenképpen nagy előnye, hogy nem veszik körbe bevásárló utcák, városok és szórakozóhelyek, vagy éppen éttermek, csak is a tiszta háborítatlan természet, melytől ez a tengerpart csak még szebb lesz. Ezt a tengerpartot azért is kedvelik sokan, mivel a partról csodálatos látvány tárul elénk a Harris sziget északi részén található hegyekre és a szemközti szigetre.

Vík strandja, Vík, Izland

Szintén nem egy tipikus nyaralóhely, de mindenképpen lélegzetelállító. Izland egész területe páratlan természeti csodáiról híres és közéjük tartozik Vík fekete homokos tengerpartja. Ne hagyjuk magunkat becsapni, attól, hogy nem fehér a homok, attól még páratlanul szép. Sokan gondolják emiatt, hogy egyszerre gyönyörű és félelmetes, amihez az is hozzá járul, hogy az itteniek trollokról és víziszörnyekről szóló legendákkal riogatják a turistákat, ám az Izlandi környezetben mindenképp életidegen lenne egy fehér homokos tengerpart. Vík igazán illeszkedik a környezetbe, sőt, ki is emelkedik belőle. A parton hatalmas sziklák tarkítják a látképet, melyet a helyiek megkövesedett trolloknak tartanak. További érdekesség erről a tengerpartról, hogy egy igen ritka madár, a Lunda fészkelőhelye is egyben. Aki még bátor is, az ki is próbálhatja a hamisítatlan izlandi fürdőzést is – vagyis fürdőruhában pancsolhat a jéghideg vízben.

hirdetes

Nálad melyik tengerpart a díjnyertes?

Olvass tovább még több csodálatos tengerpartért!

6 lenyűgöző tengerpart Európában

És most térjünk vissza Európa csodálatos, mediterrán partjaihoz. Még mindig tudunk nektek újat mutatni.

Cale Goloritzé, Szardínia, Olaszország

Szardínia szigete sem panaszkodhat, ők is jócskán el lettek eresztve káprázatos tengerpartok terén. Még a pálmafák hiánya sem fog zavarni Cale Goloritzé lélegzetelállító partján, hiszen a kristály tiszta kék víz, a csontszínű sziklák és a világos homokkal borított partok minden nyaralni vágyó álma. És Szardínián pontosan ilyen partok várnak mindenkit. Igaz ára van ezen csodák kihasználásának, ugyanis ezt a mesebeli partszakaszt csak gyalogosan vagy hajóval lehet megközelíteni, de mindenképpen megéri a fáradozást.

 

Egremni, Lefkada, Görögország

Nem véletlenül mondtuk a cikk elején, hogy Görögország tele van lenyűgöző tengerpartokkal. Végezetül is jöjjön, mintegy keretet adva a listánknak, egy újabb Mekka a strandimádók számára, a csodálatos Egremni strand.  A strand Lefkada szigetének délnyugati részén található, az ugyan csak páratlan szépségű Porto Katsikihez közeli helyen. A több mint 2 km hosszú tengerpartra több száz lépcsőfok vezeti az utazót, ahol szikrázóan tiszta, kék tenger és finom, hófehér homok várja az embert. Vigyázni kell ugyan, mivel a part középső szakaszát nudisták bitorolják, de a tagolt part mindenkinek megfelelő pihenést nyújt majd. És nem utolsó sorban, csodálatos látványt is egyben.

Nálad melyik tengerpart a díjnyertes?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kő-lyuk

Kő-lyuk: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék.  Az 1944-ben feltárt... Tovább

Komondor

Komondor: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A komondor az egyik legismertebb magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!