hirdetes

Európa eldugott tengerpartjai, melyeket a legtöbben nem ismernek

LK

Akármelyik európai mediterrán országban is jársz, mindenhol azt hallod majd, hogy bizony ott vannak a legjobb tengerpartok. Sokan azonban nem az ilyen népszerű túlzsúfolt helyszínekre vágynak, hanem sokkal nyugodtabb, ritkábban látogatott partokon szeretnének pihenni. Szerencsére kontinensünk déli partvidéke temérdek ilyen „rejtett” kinccsel rendelkezik, amikből máris felsorolunk egy csokorra valót!

Mutatunk néhány különleges, eldugott tengerpartot Európában

Zlatni Rat, Horvátország

A gyakran „aranyszarvként” is emlegetett szabadstrand már a nevével is sokak figyelmét felkelti. Ez a különleges, hegyes partszakasz Horvátország Dalmácia régiójában található, és legkényelmesebben a közeli Bol településéből érhető el.

Isola Bella, Olaszország

Olaszországot szinte minden oldalról végtelennek tűnő tengerpart veszi körül, de amilyen sok turista és helyi fürdőző látogat ezekre nyaranta, nehéz is igazán nyugodt és csendes pontokat találni. Szerencsére az Isola Bella pontosan ilyen pont.

Los Caños de Meca, Spanyolország

Los Caños de Meca valójában egy tengerparti spanyol település neve, amihez egy mesébe illő békés kis partszakasz is tartozik. A település az ország egyik legdélebbi csücskén helyezkedik el, ezért hajóval akár a közeli Marokkóba is el lehet látogatni innen.

Île Vierge, Franciaország

Mivel egy különálló szigetről van szó, így megközelítése valamivel körülményesebb, mint a legtöbb tengerparté, azonban éppen ezen félreeső jellege miatt olyan csábító ez az egzotikus francia búvóhely.

hirdetes

Scopello, Olaszoszág

Az olaszországi Szicíliában nincs hiány homokos tengerpartokból és kristálytiszta kék vizekből, aki pedig szeretné elkerülni az ezekért érdeklődő tömegeket, az látogasson el Scopellóba, az ország egyik legelbűvölőbb tengerparti településére.

Mutatunk néhány különleges, eldugott tengerpartot Európában

Porto Santo, Portugália

Portugália tengerpartjai közül nehéz legszebbet választani, de keresve sem találnál olyan félreesőt, mint amilyet Porto Santo szigetén. A sziget az országhoz tartozó, autonóm Madeira régióban találjuk, ami valójában közelebb helyezkedik el Marokkó partjaihoz, mint Európához.

Ploumanac’h, Franciaország

Franciaország déli partja hihetetlenül népszerű, ami lefordítva annyit jelent, hogy általában tele van turistákkal. A legegyszerűbb megoldás? Az északi part! Bretagne régiója tele van gyönyörű tengerpartokkal, ahol jóval kevesebb látogatóba ütközik majd az ember, mint az ország déli széle mentén. Ploumanac’h csupán egy ezek közül.

Es Trenc, Spanyolország

Mallorca szigete egy ritkán emlegetett tengeri paradicsom, ahol egy 10 kilométer hosszú part várja a homok és a víz szerelmeseit – ez az Es Trenc.

hirdetes

Pinarello, Franciaország

Irány Korzika! A hegyekkel övezett Pinarello-part kényelmes elszigeteltséget kínál a pihenni vágyóknak.

Mutatunk néhány különleges, eldugott tengerpartot Európában

Saharun, Horvátország

Horvátország szinte megszámlálhatatlan mennyiségű szigettel (és tengerparttal) büszkélkedhet, amelyek között nem nehéz igazán eldugottat találni. Egyet azonban mégis kiemelnénk – a Saharun egyike az ország legelbűvölőbb partjainak.

Cala Gonone, Olaszország

Ez az apró szardíniai település gyönyörű tengerpartokkal rendelkezik, ráadásul meglehetősen ritkán látogatják.

Cíes szigetcsoport, Spanyolország

A Cíes szigetcsoport csupán még egy indok Spanyolország meglátogatására. Ebben a földi paradicsomban mindenkinek jut elegendő napfény, víz és pihenés.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balatonboglári Gömbkilátó

Balatonboglári Gömbkilátó: A Gömbkilátó Balatonboglár jelképe. A körülbelül 60 méter... Tovább

Turizmus

Turimusnak nevezzük azt, mikor az emberek valamennyi állandó életvitelükön és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!