hirdetes

Európa legveszélyesebb úti céljai - Budapest mellett ezek a helyek kerültek fel idén a listára

ZH

Miközben a világ számos táján városok küzdenek a bűnözés problémájával, Európa a biztonságos úticélok kivételét jelenti. De azért itt is vannak necces helyek!

legveszélyesebb úti célok

Legveszélyesebb úti célok


A Numbeo bűnözési indexének köszönhetően világossá vált, hogy a legveszélyesebb városok Dél-Amerikában és Afrikában találhatók. Európában azonban viszonylag kevés okunk van aggodalomra, és büszkék lehetünk arra, hogy Budapest a lista 299. helyén szerepel.


Amikor a nyaralási célpontot választjuk, nemcsak az úti cél vonzereje fontos, hanem a biztonság szempontjából is gondolnunk kell. A Numbeo bűnözési indexe segít abban, hogy kiderüljön, mely városok a legbiztonságosabbak és melyek azok, ahol érdemes extra óvatosságot tanúsítanunk. Az index a világ minden tájáról származó, több mint 100,000 ember által szolgáltatott személyes tapasztalatokon alapul, tehát a turisták értékelik az adott úti célok biztonsági szintjét.

Bár számos népszerű úti cél tekinthető szinte teljesen biztonságosnak bűnözés szempontjából, mint például a skandináv országok, Ausztrália, Japán és Svájc, vannak olyan városok, amelyek rendkívül magas bűnözési ráta miatt kiemelkednek a statisztikákból.

hirdetes

Az eredmények számos kritériumra épülnek, beleértve a rablásokat, betöréseket, kábítószer-kereskedelmet és a faji megkülönböztetéstől való félelmet. A listavezető, a venezuelai Caracas, minden kategóriában negatív értékeket mutat, és az utazók itt érzik magukat a leginkább veszélyeztetettnek.


Dél-Afrika vezeti a listát

A második és harmadik legveszélyesebb városok Pretoria és Durban Dél-Afrikában, míg az ötödik helyet a dél-afrikai Johannesburg foglalja el. Brazília is szerepel a listán, ahol Rio de Janeiro, Fortaleza és Natal a nemzetközi bűnözés fellegváraiként szerepelnek. Az Egyesült Államok is képviselteti magát a top 20-ban, ahol Baltimore, Memphis és Detroit veszélyesnek számítanak.


Európa: A Kivétel

Európában a helyzet más, és a kontinensen legveszélyesebb városa is csak a 32. helyen szerepel: Bradford az Egyesült Királyságban. A 47. helyen Marseille található, és az európai top 10-ben szerepel még Catania és Nápoly Olaszországban, valamint más francia városok, mint Nantes, Montpellier és Nizza, Coventry és Birmingham az Egyesült Királyságban, valamint Liège Belgiumban. Németország viszonylag biztonságosnak számít, legveszélyesebb városa Frankfurt a 219. helyen áll.

hirdetes

Budapest a listán 299. helyen szerepel. Elemzések szerint néhány kerület, például a XIII. kerület, kirívóan magas betörési esetszámot mutatott az elmúlt hónapokban. Ugyanakkor a Gellérthegy és a Keleti Pályaudvar környékén is előfordultak bűnözői tevékenységek. Az adatok azt mutatják, hogy a betörők gyakran kihasználják azokat az időszakokat, amikor az emberek elutaznak, például a síelési szezonban vagy a karácsonyi ünnepek idején, és a lakások magukra maradnak.

Ha Te is tennél valamit a magasabb biztonság érdekében és érdekel is a biztonsági szakma, akkor jelentkezz vagyonőr képzésre!
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ausztria

Ausztria nyugati szomszédunk, a sógoraink. Közös rokonságunk Ferenc okán merülhet fel.... Tovább

A téliszalámi

A téliszalámi. Hungarikum. Az igazi téliszalámi Pick Márk által a XIX. század végén... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Hírek Külföld Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!