Ismerd meg te is Európa legszebb parkjait!

Ezek Európa legszebb városi parkjai

LK

Európa parkok ezreivel büszkélkedhet. Az országunknak otthont adó kontinens parkjait és városligeteit milliónyi fa, virág és végtelen zöld fűtakaró díszíti. Ha szeretnél elmenekülni a hétköznapi rohanástól, és szeretnél kiengedni egy kis stresszt, akkor számos lehetőség közül választhatsz. A következőkben felsorolunk néhányat Európa legszebb parkjai közül!

Ismerd meg te is Európa legszebb parkjait!

Városliget – Budapest, Magyarország

A budapesti Városliget nem csupán egy egyszerű zöld oázis a belváros szívében, hanem rengeteg látni- és tennivaló otthona is egyben. Hozzá tartozik többek között a Széchenyi Gyógyfürdő, a Vajdahunyad vára és sok más érdekesség is, így az ember könnyedén eltölthet itt egy egész napot is anélkül, hogy egy percre is elunná magát. 

Parc des Buttes Chaumont – Párizs, Franciaország

A Parc des Buttes Chaumont egy nyilvános park Párizs északkeleti részében. A város ötödik legnagyobb parkja (közel 25 hektár) 1867-ben nyílt meg III. Napóleon császár uralkodása idején. Kialakítása Charles Alphand munkásságát dicséri, aki a császár többi parkjának megalkotásáért is felelt.

A parkot összesen 5,5 kilométernyi út és 2,2 kilométernyi járda hálózza be. Legnépszerűbb látványossága a Temple de la Sibylle, amely egy olasz templom mintájára készült.

El Retiro Park – Madrid, Spanyolország

Az El Retiro Park a város történelmi örökségének részét képezi. Botanikus kincstára az elmúlt évszázadok hagyatéka. A volt királyi család pihenőhelye ma már népszerű parkként működik, és a város egyik legnépszerűbb látványossága.

Hyde Park – London, Anglia

Minden évben milliók tódulnak a londoni Hyde Parkba, ami csupán egy a brit főváros nyolc királyi parkja közül. A 142 hektáros terület olyan híres látnivalóknak ad otthont, mint például a Serpentine Lake, a Diana emlékszökőkút és a Speakers’ Corner. A parkban ezek mellett úszásra, csónakázásra, kerékpározásra, teniszezésre és lovaglásra is van lehetőség.

Ismerd meg te is Európa legszebb parkjait!

Masksimir Park – Zágráb, Horvátország

A Masksimir Park eredetileg Zágráb városának szélén nyílt meg, mára azonban teljesen „körbenőtte” a civilizáció. A park rengeteg állat- és növényfaj számára szolgál menedékként – több száz éves tölgyfákat és több mint száz madárfajt fedeztek fel itt, így egy felbecsülhetetlen értékű környezetvédelmi területnek számít.

Villa Borghese – Róma, Olaszország

A Villa Borghese egy hatalmas, angol stílusú kert Rómában. Az olasz főváros harmadik legnagyobb (80 hektár) nyilvános parkjában épület, múzeum és egyéb látnivaló rejtőzik benne. A park, egész pontosan kert a Villa Borghese Pincianához készült. A Scipione Borghese által készített vázlatokat Flaminio Ponzio építész keltette életre. A XIX. század elején a kertet újjáépítették.

Vondelpark – Amszterdam, Hollandia

A Vondelpark Amszterdam legnépszerűbb parkja, amit a helyiek és a turisták is előszeretettel látogatnak. Több éttermet és kávéházat is találunk itt, de helyet kapott egy gördeszkakölcsönző, egy szabadtéri színház és egy rózsakert is, ahol több mint 70 rózsafélét csodálhatunk meg. A nemzeti örökséggé nyilvánított Vondelpark L.D. Zocher kertépítész büszkesége.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kőszeg város

Kőszeg: Kőszeg város Vas megye nyugati szélén, az osztrák határ közelében. A Kőszegi... Tovább

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

  Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem: A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Magyar Utazás