hirdetes

Ezek Európa legszebb városi parkjai

LK

Európa parkok ezreivel büszkélkedhet. Az országunknak otthont adó kontinens parkjait és városligeteit milliónyi fa, virág és végtelen zöld fűtakaró díszíti. Ha szeretnél elmenekülni a hétköznapi rohanástól, és szeretnél kiengedni egy kis stresszt, akkor számos lehetőség közül választhatsz. A következőkben felsorolunk néhányat Európa legszebb parkjai közül!

Ismerd meg te is Európa legszebb parkjait!

Városliget – Budapest, Magyarország

A budapesti Városliget nem csupán egy egyszerű zöld oázis a belváros szívében, hanem rengeteg látni- és tennivaló otthona is egyben. Hozzá tartozik többek között a Széchenyi Gyógyfürdő, a Vajdahunyad vára és sok más érdekesség is, így az ember könnyedén eltölthet itt egy egész napot is anélkül, hogy egy percre is elunná magát. 

Parc des Buttes Chaumont – Párizs, Franciaország

A Parc des Buttes Chaumont egy nyilvános park Párizs északkeleti részében. A város ötödik legnagyobb parkja (közel 25 hektár) 1867-ben nyílt meg III. Napóleon császár uralkodása idején. Kialakítása Charles Alphand munkásságát dicséri, aki a császár többi parkjának megalkotásáért is felelt.

A parkot összesen 5,5 kilométernyi út és 2,2 kilométernyi járda hálózza be. Legnépszerűbb látványossága a Temple de la Sibylle, amely egy olasz templom mintájára készült.

El Retiro Park – Madrid, Spanyolország

Az El Retiro Park a város történelmi örökségének részét képezi. Botanikus kincstára az elmúlt évszázadok hagyatéka. A volt királyi család pihenőhelye ma már népszerű parkként működik, és a város egyik legnépszerűbb látványossága.

hirdetes

Hyde Park – London, Anglia

Minden évben milliók tódulnak a londoni Hyde Parkba, ami csupán egy a brit főváros nyolc királyi parkja közül. A 142 hektáros terület olyan híres látnivalóknak ad otthont, mint például a Serpentine Lake, a Diana emlékszökőkút és a Speakers’ Corner. A parkban ezek mellett úszásra, csónakázásra, kerékpározásra, teniszezésre és lovaglásra is van lehetőség.

Ismerd meg te is Európa legszebb parkjait!

Masksimir Park – Zágráb, Horvátország

A Masksimir Park eredetileg Zágráb városának szélén nyílt meg, mára azonban teljesen „körbenőtte” a civilizáció. A park rengeteg állat- és növényfaj számára szolgál menedékként – több száz éves tölgyfákat és több mint száz madárfajt fedeztek fel itt, így egy felbecsülhetetlen értékű környezetvédelmi területnek számít.

hirdetes

Villa Borghese – Róma, Olaszország

A Villa Borghese egy hatalmas, angol stílusú kert Rómában. Az olasz főváros harmadik legnagyobb (80 hektár) nyilvános parkjában épület, múzeum és egyéb látnivaló rejtőzik benne. A park, egész pontosan kert a Villa Borghese Pincianához készült. A Scipione Borghese által készített vázlatokat Flaminio Ponzio építész keltette életre. A XIX. század elején a kertet újjáépítették.

Vondelpark – Amszterdam, Hollandia

A Vondelpark Amszterdam legnépszerűbb parkja, amit a helyiek és a turisták is előszeretettel látogatnak. Több éttermet és kávéházat is találunk itt, de helyet kapott egy gördeszkakölcsönző, egy szabadtéri színház és egy rózsakert is, ahol több mint 70 rózsafélét csodálhatunk meg. A nemzeti örökséggé nyilvánított Vondelpark L.D. Zocher kertépítész büszkesége.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tisza

Tisza: az országot keresztező második leghosszabb folyó. Az Alföld szíve, mely Ukrajnából... Tovább

József Attila

József Attila: Az egyik legjelentősebb magyar költő, kinek sorsa összefonódott a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Magyar Utazás