hirdetes

Európa legszebb tavai

LK

Kevés dolog indítja be úgy az ember utazásvágyát, mint egy gyönyörű tóról készült gyönyörű kép. Az óceánoknak, folyóknak és vízeséseknek mind megvan a maguk varázsa, de egyikük sem sugároz magából olyan nyugalmat, mint egy fákkal vagy hegyekkel övezett tó.

Ismerd meg te is egy kicsit jobban Európa legszebb tavait!

Ezek a minden oldalról bekerített víztestek évszázadokon keresztül nélkülözhetetlenek voltak az élethez, amelyet az Európa szerte elszórt tavak és az azok partjaira épült települések is bizonyítanak. Ezek a célállomások a mai napig a kontinens legnépszerűbb turistamágnesei közé tartoznak, és elég csak egy pillantást vetni rájuk, hogy megértsük, miért. Manapság egyre többen vásárolnak vízpart lakást, hogy hosszútávon élvezhessék a vízparti élet előnyeit, a nyugalmat, a csendet, és azt, hogy egy gyönyörű környezetben ébredjenek fel minden reggel. 

Lássunk néhány mesébe illő példát ezek közül!

Garda-tó, Olaszország

A Garda Olaszország legnagyobb tava és egyben nemzetközileg népszerű vakációs célpont is. A víztest környéke igazán gazdag és számos szabadidős lehetőséget kínál a sportoktól kezdve a történelmi helyszíneken keresztül az eldugott, csendes falvakig. Azonban maga a tó az egész terület igazi gyöngye, és még a temérdek tennivaló híján is érdemes lenne ellátogatni ide.

Genfi-tó, Franciaország & Svájc

hirdetes

A Genfi-tó Franciaország és Svájc határán fekszik. A tónak saját francia, olasz és svájci neve is van, de nem csak az elnevezések szempontjából sokoldalú. A képeslapra illő tájon való síelés, drótsiklás, vagy egyszerű séták mind egy másik világba röpítik az embert, a megfáradt felfedezők pedig pihenés gyanánt betérhetnek a környező gyógyfürdők egyikébe.

Ismerd meg te is egy kicsit jobban Európa legszebb tavait!

Bledi-tó, Szlovénia

A Bledi-tó Szlovénia egyik büszkesége, és lényegében minden lány álombéli esküvőjének ihletője. A festői tájba beillesztett tavon egy aprócska szigeten egy fehér templom áll, amelyet minden oldalról fák vesznek körül. Nem csoda, hogy A Narnia krónikáit is a szlovén vidéken forgatták. A szintén Bled néven futó tóparti település éppen olyan kicsi és kellemes, mint amennyire az egy ilyen tóhoz illik. Az utóbbi években különösen felkapottá vált, így bizonyos évszakokban számos turistával találkozhatunk, de ez senkit ne tántorítson el attól, hogy egyszer ellátogasson ide!

Windermere-tó, Anglia

hirdetes

Anglia legnagyobb tava, a Windermere a találó nevű angliai tóvidéken (Lake District) fekszik. Az angol vidék szépségét senkinek nem kell bemutatni, de a Windermere és a közeli települések valahogy olyan egyedi szépséget kölcsönöznek a tájnak, amihez foghatót keresve sem találna az ember. Nem csoda, hogy a tó olyan népszerű mind az angol, mind pedig a külföldi látogatók köreiben.

Saimaa, Finnország

Ha az abszolút csendre és békére vágysz, akkor irány a finnországi Saimaa. A számos művészt is megihlető finn tóvidék tavai számos nemzeti park védelme alatt állnak (a Saimaa valójában csupán egy a végtelennek tűnő vizes vidék tavai közül). A tó természetes szépsége mellett kényelmesen elfér néhány információs központ, ahol az érdeklődők többet is megtudhatnak a környező vidékről, de gyalogos vagy kajaktúrák akár aktívabban is megtapasztalhatják, hogy mit kínál az északi ország ezen területe.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Sebestyén Márta

Sebestyén Márta: 1957-ben született Budapesten Sebestyén Márta, aki hazánk legismertebb... Tovább

Régi idők

A retro stílus valahogy mindenképpen kötődik hozzánk. Hogy miért? Mert vannak emlékeink a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Utazás
X
Kövess minket facebookon!