notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg te is egy kicsit jobban Európa legszebb tavait!

hirdetes

Európa legszebb tavai

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kevés dolog indítja be úgy az ember utazásvágyát, mint egy gyönyörű tóról készült gyönyörű kép. Az óceánoknak, folyóknak és vízeséseknek mind megvan a maguk varázsa, de egyikük sem sugároz magából olyan nyugalmat, mint egy fákkal vagy hegyekkel övezett tó.

Ismerd meg te is egy kicsit jobban Európa legszebb tavait!

Ezek a minden oldalról bekerített víztestek évszázadokon keresztül nélkülözhetetlenek voltak az élethez, amelyet az Európa szerte elszórt tavak és az azok partjaira épült települések is bizonyítanak. Ezek a célállomások a mai napig a kontinens legnépszerűbb turistamágnesei közé tartoznak, és elég csak egy pillantást vetni rájuk, hogy megértsük, miért. Manapság egyre többen vásárolnak vízpart lakást, hogy hosszútávon élvezhessék a vízparti élet előnyeit, a nyugalmat, a csendet, és azt, hogy egy gyönyörű környezetben ébredjenek fel minden reggel. 

 

Lássunk néhány mesébe illő példát ezek közül!

 

Garda-tó, Olaszország

A Garda Olaszország legnagyobb tava és egyben nemzetközileg népszerű vakációs célpont is. A víztest környéke igazán gazdag és számos szabadidős lehetőséget kínál a sportoktól kezdve a történelmi helyszíneken keresztül az eldugott, csendes falvakig. Azonban maga a tó az egész terület igazi gyöngye, és még a temérdek tennivaló híján is érdemes lenne ellátogatni ide.

 

 

Genfi-tó, Franciaország & Svájc

hirdetes

A Genfi-tó Franciaország és Svájc határán fekszik. A tónak saját francia, olasz és svájci neve is van, de nem csak az elnevezések szempontjából sokoldalú. A képeslapra illő tájon való síelés, drótsiklás, vagy egyszerű séták mind egy másik világba röpítik az embert, a megfáradt felfedezők pedig pihenés gyanánt betérhetnek a környező gyógyfürdők egyikébe.

 

Ismerd meg te is egy kicsit jobban Európa legszebb tavait!

Bledi-tó, Szlovénia

A Bledi-tó Szlovénia egyik büszkesége, és lényegében minden lány álombéli esküvőjének ihletője. A festői tájba beillesztett tavon egy aprócska szigeten egy fehér templom áll, amelyet minden oldalról fák vesznek körül. Nem csoda, hogy A Narnia krónikáit is a szlovén vidéken forgatták. A szintén Bled néven futó tóparti település éppen olyan kicsi és kellemes, mint amennyire az egy ilyen tóhoz illik. Az utóbbi években különösen felkapottá vált, így bizonyos évszakokban számos turistával találkozhatunk, de ez senkit ne tántorítson el attól, hogy egyszer ellátogasson ide!

 

 

Windermere-tó, Anglia

hirdetes

Anglia legnagyobb tava, a Windermere a találó nevű angliai tóvidéken (Lake District) fekszik. Az angol vidék szépségét senkinek nem kell bemutatni, de a Windermere és a közeli települések valahogy olyan egyedi szépséget kölcsönöznek a tájnak, amihez foghatót keresve sem találna az ember. Nem csoda, hogy a tó olyan népszerű mind az angol, mind pedig a külföldi látogatók köreiben.

 

 

Saimaa, Finnország

Ha az abszolút csendre és békére vágysz, akkor irány a finnországi Saimaa. A számos művészt is megihlető finn tóvidék tavai számos nemzeti park védelme alatt állnak (a Saimaa valójában csupán egy a végtelennek tűnő vizes vidék tavai közül). A tó természetes szépsége mellett kényelmesen elfér néhány információs központ, ahol az érdeklődők többet is megtudhatnak a környező vidékről, de gyalogos vagy kajaktúrák akár aktívabban is megtapasztalhatják, hogy mit kínál az északi ország ezen területe.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Kishazánk rejtett különlegességei! – Ne hagyd ki a családi traktorozást!

2019-09-28

Kishazánk rejtett különlegességei! – Ne hagyd ki a családi traktorozást!

Mindig is szerettem a Tisza-tavat és környékét, igazán vadregényes és az emberek is kedvesek és vendégszeretők. Épp a tavat kerékpároztuk körbe barátaimmal, mikor az egyik állomás pontunknál meghallottuk, hogy van egy nemrég indult kezdeményezés, ahol megtapasztalhatjuk

Őrség, a természeti kincsekben gazdag kirándulóhely

2019-09-21

Őrség, a természeti kincsekben gazdag kirándulóhely

Az Őrség zömében Nyugat-Magyarországon, kisebb részben a szlovéniai Muravidéken található történeti és néprajzi tájegység. Nevét onnan kapta, hogy a honfoglaló magyarok őrállókat telepítettek ide az ország nyugati kapujának védelmére. A vidéket gyakran összetévesztik a Vendvidékkel, az ottani szlovén településeket „őrségi szlovén falvakként” emlege

A Pepi-kert, ahová mindenképp érdemes ellátogatni

2019-09-24

A Pepi-kert, ahová mindenképp érdemes ellátogatni

A Szarvasi arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert; a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki, és mára Magyarország egyik legnagyobb és legjelentősebb élő fagyűjteményének számít.

Kirándulóhelyek, amikről nem is gondolnád, mennyi csodát tartogatnak

2019-08-26

Kirándulóhelyek, amikről nem is gondolnád, mennyi csodát tartogatnak

Sokan szeretnek útra kelni és kirándulni a kellemes őszi idő beköszöntével. Mivel a nyárnak nemsoká vége és jön az ősz, összegyűjtöttünk néhány olyan helyet Észak-Magyarországon, ahová érdemes ellátogatni. Sokan nem is gondolnánk, hogy ez a régió mennyi csodát tartogat számunkra.

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
165 683
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 262 323
Közösség
hirdetes

Szótár

Téli fagyi

Téli fagyi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Erősen megosztó, mivel sokkal... Tovább

Kisalföld

Magyarország észak-nyugati csücskében találhat. Legnagyobb városa Győr, domborzata... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 139

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek Kirándulás Utazás