hirdetes

3-napos utazás? Ezekben a városokban lesz a legolcsóbb egy hosszúhétvége!

ZH

Szeretnétek egy három napos hosszú hétvégét eltölteni valahol, de a lehető legolcsóbban hoznátok ki a nyári vakáció után? Akkor jó helyen jársz, ugyanis most megtudhatod, melyik európai városokban jön ki a lehető legolcsóbban az ember egy turistaétvégére.

TOP20 legolcsóbb európai város

Ezekben a városokban a legolcsóbb egy hosszú hétévégés utazás

A brit állami posta alá tartozó Post Office Travel Money egy turista segítségével megalkotta a listáját, amely arról ad bizonyosságot, hogy mely az a 20 legnépszerűbbnek számító utazási célpont, ahol a legköltségkímélőbben utazhatunk el egy hosszú hétvége erejéig. Persze mindezt egy brit turista segítségével hozták létre, így olyan turisztikai költségeket hasonlítottak össze, amelyek egy brit látogató számára mondhatóak tipikusnak, de biztosan mi is látunk benne ránk igaz dolgokat.

Itt a legolcsóbb egy hosszú hétvégés utazás

Talán nem is olyan meglepő módon, de az európai városok közül Athénban tudunk a legkevesebb pénzből eltölteni egy hétvégét. Mindez persze leginkább a görögök gyatra gazdasági helyzete miatt alakulhatott ki és persze a pandémia által okozott kivéreztetett turisztikai szektor is közre játszik az eredményben. 2021-hez viszonyítva a görög fővárosban csaknem 15 százalékkal csökkentek, míg mindenhol máshol drágulással találkozhattunk.

hirdetes

A kutatás során azt figyelték meg, hogy mennyibe kerül két fő részére egy átlagos szállodai szállás, az étkezés, a belépőjegyek és a helyi közlekedés. Fontos kiemelni, hogy a városokba való eljutást nem számították bele, hiszen az minden városból eltérő lehet, így ezekhez az árakhoz nekünk még hozzá kell számolni a repülő, a vonat vagy az autózás költségeit.

TOP20 legolcsóbb európai hosszú hétvégés célpont

hirdetes

Mintahogy már kiderült, a lista élén a görög főváros, Athén helyezkedik el, ahol egy hétvége körülbelül 95 ezer forintba kerül két fő részére, a második helyen viszont a portugál főváros kapott helyet, ugyanis Lisszabonban is ki tudunk hozni egy három napos hétvégi kiruccanást 100 ezer forintból, annak ellenére, hogy a 2021-es árakhoz képest minden 21 százalékkal emelkedett. A dobogó bronzérmese Krakkó lett, ahol szinte ugyanannyi megszervezni egy hétvégét, mint az ezüstérmes Lisszabonban.

A lista további tagjainál már csak pár száz forint a differencia, dehogy folytassuk listánkat, a negyedik helyen Lettország fővárosa helyezkedik el, Riga, az ötödik helyen pedig Budapest végzett, ahol 102 ezer körül ki lehet jönni egy teljes hétvégére.

Hosszúhétvége Európában

Az elemzés szerint Athénnál kétszer annyiba kerül Párizs, Amszterdam és Velence is, pontosabban az elemzett városok közül hatban még a duplájánál is több egy hétvége, Stockholmban, Párizsban, Dublinban, Koppenhágában, Velencében és Amszterdamban is.

A vírus helyzet csökkenését követően az év elején a szállásköltségek Európa-szerte megugrottak, mivel az utazási korlátozásoknak is búcsút intettünk, és a kereslet meghaladta a járvány előtti szintet.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aranybulla

Aranybulla: az egyik legismertebb magyar törvénygyűjtemény. Az Aranybulla szűkebb értelemben a... Tovább

Magyar találmányok

Magyar találmányok: A magyar találmányok nélkül a világ ma nem tartana ott ahol tart. Ez... Tovább

Tovább a lexikonra
Európa Külföld Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!