hirdetes

Tündérmesébe illő európai kastélyok, igazi varázslat veszi őket körül

LK , ZH

Akár királyi mulatozásokra alkalmas palotákat, akár kőfalas erődítményeket szeretne látni az ember, Európában mindent megtalál. Tarts velünk egy időutazásra néhány ritkán emlegetett európai kastélyba, amiket mindenképpen érdemes meglátogatni, ha a közelben jár az ember!

Ezeket az európai kastélyokat neked is látnod kell!

10. Peleș-kastély, Románia

A Kárpátok erdőkkel borított hegyoldalai tökéletes hátteret biztosítanak a Peleș-kastély által nyújtott vadregényes látképnek. A hegyescsúcsú tornyokkal ékesített épület 1875-ben készült el, és II. Károly román király nyári rezidenciájaként szolgált.

9. Bajmóc vára, Szlovákia

Mintha csak egy fantasy filmből húzták volna elő, Bajmóc várának tornyai és falai valóban egy tündérmese hangulatát idézik. Az épület a francia Loire menti kastélyok mintájára készült.

8. Veliki Tabor kastély, Horvátország

Ez zömök, vöröscserepes kastély a XV. században épült, létrejötte pedig javarészt a magyar Ráttkay család nevéhez fűződik. A bent működő múzeumban gyógyászati kellékek, kardok, festmények, kerámiák és régi járművek is megtekinthetők.

7. Törcsvári kastély, Románia

A Törcsvári kastély volt már erődítmény, királyi rezidencia és katonai kórház is. Itt játszódik a Drakuláról szóló regény is, azonban a legendás III. Vlad (aki a vámpírgróf karakterét ihlette) sosem látogatott el ide.

hirdetes

6. Malborki vár, Lengyelország

A Malborki várat egykor szerzetes lovagok használták arra, hogy a területen fenntartsák a Német Lovagrend hatalmát. Itt szedték be a vámot az áthaladó hajóktól is.

Ezeket az európai kastélyokat neked is látnod kell!

hirdetes

5. Egri vár, Magyarország

Az Egri várat bizonyára senkinek nem kell bemutatni. A gazdag történelemmel rendelkező erődítményt a mongol és a török seregek is lerohanták, az osztrákok pedig fel is robbantották. Mindezek ellenére a mai napig látogatható – aki Egerben jár, az már csak a városra nyíló panoráma miatt se hagyja ki!

4. Szepesi vár, Szlovákia

A Szepesi vár valaha magyar királyok erődítménye volt – omladozó falai között egészen a XVIII. századig éltek nemesi családok, de a kényelmesebb alternatívák miatt azóta nem szolgál senki otthonaként.

3. Predjama-vár, Szlovénia

A Predjama-vár egy barlang szájába épült, valóra vált romantikus álom. A legenda szerint egyetlen gyengepontja az épületből kilógó árnyékszék volt.

2. Vajdahunyadi vár, Románia

Nem összetévesztendő a budapesti városligetben álló Vajdahunyad várával, erről a XIV. századi várról úgy tartják, hogy elárult török rabok és III. Vlad szelleme kísérti.

1. Segesvár, Románia

Ha Romániáról van szó, akkor úgy tűnik, hogy III. Vladnak minden ilyen épülethez köze volt, még ha csak mondvacsinált is (lásd: Törcsvári kastély). Segesvár azonban valóban a rettegett fejedelem gyerekkori otthona volt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar agár

Magyar agár: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A magyar agár a legkevésbé ismert... Tovább

Mákos guba

Mákos guba: jellegzetes magyar édesség, de ismert Németország keleti és Lengyelországban is.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar