hirdetes

Tündérmesébe illő települések Európában

LK

Nem kell messzire utazni ahhoz, hogy egy igazi tündérmese részesévé válhass egy ehhez méltó helyszínen. Európa szerte találhatók olyan elvarázsolt falvak és kisvárosok, amelyeket mintha csak egy mesekönyv lapjai közül húztak volna elő.

Ezeket a csodálatos, európai településeket neked is meg kell ismerned!

Mivel a nagyvárosokhoz képest ritkán hallani róluk, így jó eséllyel a nagy tömegtől sem kell tartani bennük, így ideálisak akár egy romantikus utazáshoz is. Vessünk is egy gyors pillantást néhányra a legszebbek közül!

Colmar, Franciaország

Colmar városa Franciaország Elzász régiójában található, és lényegében festeni sem lehetne nála szebbet. A kontinens egyik leggyönyörűbb települése állítólag a Szépség és a szörnyetegben szereplő falucskájának alapjaként szolgált. A csendes település a német építészet és a francia díszítőelemek hibátlan ötvözete.

Reine, Norvégia

Reinét az északi sarkkör felett keressük a térképen – a település egész Norvégia egyik legikonikusabb környékével büszkélkedhet, a Norvég tengerre néző leírhatatlan látvánnyal együtt. A halászfalu a Lofoten szigetcsoporthoz tartozik, amelyet Norvégia lelkeként is szokás emlegetni. Felhőkbe burkolózó hegycsúcsok veszik körül a jellegzetes színű épületekből álló települést, egészen egyedi hangulatot kölcsönözve ezzel az egész környéknek.

hirdetes

Albarracín, Spanyolország

Albarracínt egész Spanyolország egyik legelbűvölőbb helyének tartják. Elég csak egy pár képet megnézni róla, és máris láthatóvá válik, hogy miért. A település egy hegy tetejéről tekint le a környező vizekre, ami végtelenül romantikussá varázsolja a környék atmoszféráját. Vékony, egybeépített épületekkel övezett utcáin sétálgatva az ember valóban egy regény lapjain érezheti magát.

Ezeket a csodálatos, európai településeket neked is meg kell ismerned!

Bibury, Anglia

Bibury talán a világ „legangolabb” települése. A Cotswold kerületben fekvő apró falu telis tele van meredek tetejű kőházakkal és zöldellő rétekkel. Ha csak egy helyet látogatnál meg az angol vidéken, akkor Bibury az ideális választás.

Hallstatt, Ausztria

Hallstatt listánk egyetlen kakukktojása, ugyanis az utóbbi években hihetetlenül népszerűvé válta turisták köreiben. Ez persze nem meglepő, hiszen Európa, és talán az egész világ egyik leggyönyörűbb kisvárosáról van szó. Az elragadó bányásztelepülés sokak bakancslistáján szerepel szépsége miatt.

hirdetes

Bled, Szlovénia

Bled városának első látványossága a hozzá tartozó, szintén Bled néven futó tó. A tündérmesébe illő tó nem csak látványos, de számos vízi tevékenységre is lehetőséget kínál, amelyek közül a csónakázás az egyik legnépszerűbb. A tó aprócska szigetén díszelgő templom népszerű turistalátványosság. Hallstatthoz hasonlóan Bledet is egyre többen célozzák meg egy-egy út erejéig, de valószínűleg itt sem kell tartani a fullasztó tömegektől.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Májusfa

Májusfa: régi népi szokás jelképe, mely a tavaszi ünnepkör jellegzetes jelképe volt. A... Tovább

Születésnapi buli Budapesten

Egy jeles napot meg kell ünnepelni. A születésnapok fontos események az emberek életében,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!