hirdetes

Nem véletlen, hogy ebben az országban élnek legtovább az emberek Európában! – Érdekes dolgok derültek ki az Eurostat felméréséből!

ZH

Az adatok szerint, amelyeket az Eurostat tett közzé kiderült, hogy emelkedett az európaiak átlagos életkora, valamint arra is fényderült, hogy melyik országban a legalacsonyabb és a legmagasabb ez a szám a teljes kontinensen!

európa lakossága

Ebben az európai országban a legmagasabb az átlag életkor!


Az Eurostat minden évben közli a friss adatokat a népesség változásokról, így most néhány érdekes statisztikára is fény derült, például, hogy emelkedett az európaiak átlagos életkora, valamint azt is megtudhatjuk, hogy élnek a legtovább az emberek Európában. Az előző éves adatokhoz képest, az átlagos életkor Európában 0,3 évvel emelkedett tavaly, és átlagosan az európai lakosság fele meghaladja a 44,4 éves életkort. Az Eurostat jelentéséből az is kiderül, hogy az európai lakosság átlagéletkora tíz év alatt 2,5 évvel növekedett, ugyanis 2012-ben még csak 41,9 év volt. Ekkor még az uniós átlagnál alacsonyabb volt az európai uniós országok közül 18-ban a lakosság átlagéletkora.

Itt a legalacsonyabb az átlag életkor Európában


A legalacsonyabb átlag életkor adatokat Ciprusban mérték, itt 38,3 év az átlag, majd Írország, ahol 38,8 év, és ezt követi Luxemburg 39,7 évvel.

hirdetes

Itt a legmagasabb az átlag életkor Európában

A legmagasabb adatokat Olaszországban mérték, itt az átlagéletkor 48 év, a második helyezett Portugália lett, itt az átlag 46,8 év, majd Görögország a harmadik, ahol pedig átlagosan 46,1 évet jegyeztek fel. Tehát egyértelműen az olaszok viszik a legmagasabb életkori átlagokat, amin egyáltalán nem csodálkozunk!

Változások az átlag életkor adatokban 


Az átlagos életkor 2021-től 2022-ig egyébként 24 országban emelkedett; a legnagyobb emelkedés Görögországban látható (0,6 év), de Csehország (0,5) sem maradt le sokkal. 10 év alatt ez az adat 25 országban emelkedett, de Svédország 0,1 évet rontott az átlagán, Máltán pedig továbbra is 40,4 az átlag életkor.

hirdetes

Ebben a tízéves viszonylatban Portugáliában nőtt az átlag életkor (4,7-el), Spanyolországban 4,3-al, Görögországban és Szlovákiában 4,1 évvel, Olaszországban pedig 4 évvel emelkedett.

Mi a helyzet Magyarországon


Magyarországon az átlagos életkor tíz év alatt 3,1 évvel emelkedett, a tavalyi adatok szerint ez 43,9 év. Amennyiben a teljes lakosságot vizsgáljuk, a 65 vagy annál idősebb állampolgáraink aránya 33 százaléka. Ez egy év alatt 0,5 százalékkal emelkedett, a tíz éves távlatban pedig 5,9 százalékot emelkedett. 65 év felettiek legtöbben Olaszországban élnek, majd Finnországban, majd Portugáliában.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Siófok

Siófok: A Balaton déli partjának fővárosa, a magyar tenger nyári szórakozó központja.... Tovább

A pengő pénzrendszer

A pengő pénzrendszer: 1924. április 18-án a magyar képviselőház elfogadta a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyarország