hirdetes

Az Által-ér völgyi lett az Év kerékpárútja – Mutatjuk, miért!

B. Á. , ZH

Idén először került kiírásra az Év Kerékpárútja pályázat, aminek a nyertese az Által-ér völgyi kerékpárút lett. Ez nem is véletlen, cikkünkben megismerkedhettek az útszakasszal és egy videót is mutatunk! 

Az Által-ér völgyi lett az Év kerékpárútja – Mutatjuk, miért!

Idén első alkalommal hirdette meg az Év Kerékpárútja pályázatot a Közlekedési Kultúra Napja keretében a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpáros Klub. A szervezők a legszebbnek tartott kerékpárutat keresték, de nem ez volt a pályázat egyetlen célja, ugyanis szerették volna felhívni a figyelmet a közlekedésbiztonságra, valamint az utakhoz tartozó szakmai munka fontosságára (a tervezéstől, a kivitelezésen át a fenntartásig).

Cél volt továbbá az is, hogy még jobban népszerűsítsék a kerékpáros közlekedési formát, felhívják a figyelmet az egészségre gyakorolt jótékony hatásaira, valamint ki szerették volna emelni a kerékpározás klímavédelmi céljait és szerették volna erősíteni a kerékpárosok közlekedésben betöltött szerepét. 

hirdetes

Az Által-ér völgyi kerékpárút lett az első

Az Év Kerékpárútja pályázat első nyertese az Által-ér völgyi kerékpárút lett – ez a Tatabánya és Tata közötti szakasz. A pályázat beküldője Tóth Viktor volt. Az Által-ér völgyi kerékpárút három település, Tatabánya, Tata és Vértesszőlős összefogásával épült meg, a 6,5 kilométer hosszúságú szakaszt 2013 decemberében adták át. Az út célja az volt, hogy a régió fejlődését elősegítse, valamint csökkentse a települések közötti gépjárműforgalmat, ezzel védve a környezetet. 

Az Által-ér völgyi kerékpárúthoz átadása óta számos fejlesztés kapcsolódott, rengetegen használnák mindennapi közlekedés céljából, és nemcsak a kerékpárosok körében okoz osztatlan sikert, hanem a gyalogos turisták esetében is. A kerékpárút látogatottsága kiemelkedő a megyében, de Magyarország számos pontjáról érkeznek ide, hogy végig tekerjenek ezen a szép szakaszon. 

hirdetes

A 2013-mas átadás óta az Által-ér völgyi kerékpárút folytatásaként megépült a dunaalmási és a majki szakasz, elkezdődött a Tata-Agostyán közötti út építése, így egy egész hálózat jön létre Tatán és környékén. A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából meghirdetett pályázat eredményét és sok más érdekességet ide kattintva olvashattok, most pedig nézzünk egy videót a győztesről! 

angyalxem képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Corvin-lánc

Magyar Corvin-lánc: A magyar Corvin-lánc a Szent István-rend után következő legnagyobb magyar... Tovább

Gömböc

Gömböc: az egyik leghíresebb újkori magyar találmány. A gömböc egy különleges matematikai... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!