hirdetes

Hihetetlen ételek – ezek a fogások vezettek idén az Év Strandétele versenyen

TK

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre a Balatoni KÖR által az Év Strandétele verseny, melyen olyan különlegességek taroltak, mint példának okáért a balatonfenyvesi répa-dog, valamint a balatonvilágosi vegán bundáskenyér. De mik is szerepeltek a hét döntős strandétel között pontosan?

Büfé

A Balaton már a kezdetek óra népszerű nem csak hazánkban, de európai szinten is kedvelt úticélnak számít a nyaralni vágyók körében. Éppen emiatt igyekeznek az itt élők programokkal, lehetőségekkel feltölteni a nyári időszakot, a strandok mellett különböző turisztikai látványosságokkal, valamint a legkülönbözőbb fesztiválokkal és eseményekkel is találkozhatunk. Idén ilyen célt szolgált az Év Strandétele verseny is, melyre július 15-ig lehetett nevezni, valamint lezárására a múlt héten került sor.


Mi is az Év Strandétele verseny?


Meglepődhetünk nem csak a verseny nevén, de a témáján is, ugyanis nem igazán található meg hazánkban olyan szakmai díj és fórum, ami a strandbüfé kategóriát magába foglalná.

hirdetes


Éppen ezért indult el a kezdeményezés a Balatoni KÖR által, aminek eredményeképp az első Év Strandétele versenyt 2015-ben tartották meg. Célja, hogy előremozdítsa a minőségi versenyt ebben a kategóriában is, valamint, hogy jó gyakorlatokat, szakmailag indokolt fejlődési irányokat emeljen ki.


A leírtak alapján már rájöhettünk, hogy ezen versenyben azok az ételek részesülnek előnyben, melyeket szinte bármilyen strandbüfében elő lehet állítani. Ennek oka, hogy a verseny olyan indíttatásból is indult, hogy a különböző recepteket a büfék képesek legyenek majd átvenni, ezzel is felfrissítve az itthoni büfékultúrát.

hirdetes


Milyen kritériumokat állítottak a versenyzők elé?


Olyan ételeket kívántak a szervezők felsorakoztatni, amik nem csak egészségesek, de jó minőségű, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készültek. Kritériumnak számított az is, miszerint gyorsan és büfében elkészíthető fogásokról legyen szó, hogy az étel maga eredeti, kreatív és szezonális, tehát nyárias legyen.
 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Solymári-ördöglyuk

Solymári-ördöglyuk: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék. A... Tovább

Könyves Kálmán

(Könyves) Kálmán: az egyik legismertebb magyar királyról beszélhetünk személyében. Kálmán... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Hírek Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!