hirdetes

Nem jutott fel az Everest csúcsára Klein Dávid

LK

8115 méterről kénytelen volt visszafordulni Klein Dávid a rendkívül erős szél miatt. Immár kilencedszerre próbálkozott meg a Mount Everest megmászásával, sajnos eddig sikertelenül. 

Klein Dávid kénytelen volt visszafordulni az erős szél miatt

Nem sikerült feljutnia Klein Dávidnak a Mount Everestre, ugyanis 8115 méteren megállította az időjárás. A magyar hegymászó oxigénpalack nélkül próbált feljutni a Mount Everest 8848 méteres csúcsára.

A hírt a Everest Expedíció tette közzé Facebook oldalán: 

“Az egész szezonra jellemző szélsőséges és kiszámíthatatlan időjárás most Dávidot 8000 méteren először várakozásra, az éjszaka folyamán, a csúcsmászás során pedig a rendkívül erős szél megállásra kényszerítette. „Azt hiszem, nem nagyon éltem még át időjárás szempontjából ennyire szeszélyes szezont: nem arról van szó, hogy a hegy egyáltalán nem kínál lehetőségeket, de az előrejelzésben feltűnő ablakok (gyakran inkább rések) folyton-folyvást változnak, elmozdulnak, bezárulnak…” – írt még Dávid az alaptáborból a csúcsmászás megindítása előtt.

hirdetes
Dávid a két filmes serpával együtt kb. 8115 méterről az életük megóvása érdekében visszaereszkedtek a négyes táborba, innen csak a hajnali órákban indultak el alacsonyabb magasságba.”

hirdetes

A Magyar Everest Expedíció 2017 másik tagja, Suhajda Szilár korábban rosszul lett, így 6500 méteren kénytelen volt visszafordulni.

Klein Dávid kénytelen volt visszafordulni az erős szél miatt

Stefano Favaro, az expedíció menedzsere egy közleményben hangsúlyozta ki, hogy a két hegymászó teljesítménye példaértékű, mindent megtettek a vállalkozás sikere érdekében. Az expedíció menedzsmentje teljes mértékben kiállt a két mászó döntése mellett.

Klein Dávid jól van, és ha az időjárás is neki kedvez, szombatra már lejut az alaptáborba.

Klein Dávid 13 évesen megismerkedett a hegymászással, már kilencszer próbált meg feljutni a Mount Everest csúcsára, de eddig különböző okok miatt nem sikerült neki. Az expedíció sajtóreferense megerősítette, hogy az expedíció véget ért. 

Képek forrása

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Utazás Magyarországon

Az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy helyváltoztatását jelenti,... Tovább

Szent Lukács gyógyfürdő

Szent Lukács gyógyfürdő:  A Szent Lukács gyógyfürdő Budapest egyik legrégebbi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Magyar Magyarság