hirdetes

Életbe léphet a Vörös kód, extrém hideg idő várható a jövő héten

VN

Január első napjai meglepően friss kora tavaszi idővel fogadtak minket, azonban senkit se vezessen ez félre. Igenis tél van, jövő héten érezni is fogjuk ezt, ugyanis jönnek a kemény mínuszok az előrejelzések szerint. 

Extrém hideg idő várható jövő héten Magyarországon

Mikor érkeznek a mínuszok

„Gyökeres változás az időjárásban, kemény hideg, nappali mínuszok, sarkvidéki légtömeg borítja be az országot” – fogalmazott cikkében a promotinons.hu. Néhány napig még napfürdőzhetünk nagykabátban, élvezhetjük a tavaszias januárin napokat, de fel kell készülni, hogy jövő hét közepére sokkal hidegebbre fordul az idő. Már ki is adták a riasztást csütörtökre a meterológusok, viharos zivatarok, széllökések alakulhatnak ki több régióban is. A nyugati, északnyugati szelet az Északi-középhegység magasabb területein főként nagy esély van nagy erejű széllökésekre. Mutatjuk az Országos Meteorológiai Szolgálat pontos előrejelzéseit a következő napokra!

Várható időjárás szombaton

Borult idő várható, inkább csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben, nagyobb eséllyel a déli országrészben. Többfelé, több hullámban várható eső, zápor. A legtöbb csapadék a Nyugat-Dunántúlon valószínű. A Viharsarokban a déli, a nyugati megyékben már az északira forduló szelet kísérik élénk, késő estétől erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 15 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, a déli, délkeleti országrészben a magasabb értékekkel.

Várható időjárás vasárnap

Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte többfelé várható eső, melyet északnyugat felől egyre nagyobb területen vegyes halmazállapotú csapadék (fagyott eső, esetleg ónos eső), majd havazás vált fel. A halmazállapot-váltást követően a legtöbb helyen gyorsan csökken a csapadékhajlam. A napközbeni markáns lehűlés miatt a korábban lehullott csapadék lefagyhat! Az északias irányú szelet sokfelé erős, viharos lökések kísérik. Északnyugaton a viharos szél hordhatja a havat. A reggeli órákban -2, +7 fokot mérhetnek. A maximum-hőmérséklet is hasonlóan, -2 és +9 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb, keleten pedig enyhébb az idő. A Dunántúl nyugati felén és északkeleten reggel állhat be a maximum, napközben hűl a levegő.

hirdetes

Várható időjárás hétfőn

Borult időre számíthatunk, majd főleg a nap második felében már észak felől vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró. A délen és a középső országrészben egy konvergencia mentén még előfordulhat kisebb havazás, másutt kicsi a csapadék esélye. Az északi, északkeleti szelet erős, helyenként viharos lökések kísérik. A Dunántúl nyugati felén hófúvás is kialakulhat. Hajnalban általában -9 és 0 fok közötti értékeket mérhetnek. Kora délután -6, +1 fok között alakul a hőmérséklet, az ország nagy részén tehát egész nap fagy várható.

Várható időjárás kedden

Egyre nagyobb területen kiderül az ég, így általában napos időre van kilátás, de délen, délnyugaton maradhatnak erősebben felhős, borult körzetek. Legfeljebb délen lehet hószállingózás, kisebb havazás, másutt nem lesz csapadék. Az északi, északkeleti szelet még több helyen kísérhetik erős, kezdetben néhol viharos lökések. A minimum-hőmérséklet általában -10, -3 fok között alakul, a szélvédett derült részeken ennél több fokkal hidegebb is lehet. A csúcsérték is csak -5 és +1 fok között valószínű.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

Általában derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk, északkeleten lehet esetleg több a felhő. Csapadék nem lesz. Gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú légmozgás. A minimum általában -12, -6 fok között alakul, de a hófödte tájakon ennél jóval hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet -4 és +1 fok között várható.

Várható időjárás csütörtökön

Általában gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Az északnyugati, nyugati irányú szelet élénk, olykor erős lökések kísérhetik. A minimum többnyire -12, -3 fok között alakul, de a hófödte tájakon ennél jóval hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet -2 és +3 fok között várható.
 

Az időkép oldalán a további napokra is találsz előrejelzést, a a bal felső sarokban be tudod állítani a saját városodat. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mohácsi csata

Mohácsi csata: időpontja: 1526 augusztus 29. A magyar történelem egy sötét pontja, ahol a... Tovább

Golyóstoll

Golyóstoll: az egyik legismertebb magyar találmány A golyóstoll a modern íróeszközök egyike.... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Utazás