hirdetes

Ez a 10 legszebb magyar szó

Bettina

A 10 legszebb magyar szó között van az anya és a csók is. Neked melyik a kedvenc magyar szavad? 

legszebb magyar szó

A 10 legszebb magyar szó

Tudtad, hogy már több mint 10 éve ünneplük a magyar nyelv napját? Egészen pontosan 2009 óta ünnepeljük a magyar nyelv napját. Kívcáncsiak voltunk, hogy mely 10 szó a kedvence a magyaroknak, mely szavakat tartják a legszebben hangzatosnak? Utánajártunk, és összeszedtük a 10 legszebb magyar szót. Ezt listát nem is akárki állította össze, hanem az egyik legnagyobb magyar költő és író, Kosztolányi Dezső.Mitől lesz egy szó szép?

Kosztolányi Dezső valószínűleg a hosszúságát tartotta az egyik legfontosabb tényezőnek, ugyanis az általa választott szavak elég rövidkék. A 10 szó mellé adunk még két bónuszt is, szintén irodalmáraink véleményét szem előtt tartja. Illyés Gyula kedvenc szava az elalél, míg Móra Ferenc az óra az alelölülő ( vagyis alelnök) volt.

hirdetes

És akkor jöjjön a 10-es lista:

A 10 legszebb magyar szó

2009 óta ünnepeljük a magyar nyelv napját. Erre az alkalomra készülve összeszedtük a 10 legszebb magyar szót. A listát nem is akárki állította össze, hanem az egyik legnagyobb magyar költő és író, Kosztolányi Dezső.

Mitől lesz egy szó szép? Kosztolányi valószínűleg a hosszúságát tartotta az egyik legfontosabb tényezőnek, ugyanis az általa választott szavak elég rövidkék. A 10 szó mellé adunk még két bónuszt is, szintén irodalmáraink véleményét szem előtt tartja. Illyés Gyula kedvenc szava az elalél, míg Móra Ferenc az óra az alelölülő ( vagyis alelnök) volt.

hirdetes

És akkor jöjjön a 10-es lista:

  1. láng
  2. gyöngy
  3. anya
  4. ősz
  5. szűz
  6. kard
  7. csók
  8. vér
  9. szív
  10. sír


A 2000-es évek elején egy felmérést végeztek, amiben a külföldieket is megkérdezték, hogy melyik a kedvenc magyar szavuk. A válasz kicsit talán meglepő lesz, a turisták választása ugyanis a cipőfűzőre esett.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Kazinczy Ferenc

Kazinczy Ferenc: Kazinczi és alsóregmeczi Kazinczy Ferenc, magyar író, költő, a nyelvújítás... Tovább

Tatárjárás

Tatárjárás: A vérzivataros időkben sok vész pusztított az országban, egyik közülük a... Tovább

Tovább a lexikonra