hirdetes

Ez a kutyus 1000 km-re kóborolt otthonától!

Gaál Fruzsina

Apollo egy 11 éves, pireneusi hegyikutya és bernáthegyi keverék, ki Floridában élte le életét egy szerető család tagjaként. Egy nap azonban eltűnt Jacksonvilleből, s egészen Swansea városáig, Massachusettsbe vitte őt útja. A sors azonban kegyes volt hozzá és családjához: egy hónap múlva minden visszaállt a régi kerékvágásba, hiszen kalandorunk visszatért családjához.
 

Apollo az eltűnt kutya

„Oh, istenem! Bárcsak a helyében lehettem volna, és tudnám, min ment keresztül!” – mondta Cynthia Abercrombie, Apolló gazdája.


A kiskutya augusztus 11-én szökött el, s feltételezhetően a kerítés alján tátongó lyukon keresztül tudott kisurranni 1 hold nagyságú birtokukról. Ezt a huncut kis akciót gyakran követte el Apolló – azonban eddig még sosem kóborolt el, minden alkalommal csupán kisétált az utca végéig, majd vissza is tért imádott kertjéhez és famíliájához. 


A gazdái éppen ezért ez alkalommal sem aggódtak. Az idő azonban csak telt, s kedvencük nem tért haza. Cynthia hamarosan aggódni kezdett, s miután kiderült, hogy Apolló eltűnt, megtett minden tőle telhetőt, hogy 11 éves kutyusuk visszakerüljön hozzájuk. Bár a keresés hosszadalmassá vált, és a megtalálási esélyek egyre csökkentek, gazdái sosem adták fel a reményt, hogy megtalálják őt.

„ Tudtam, hogy biztosan életben van, de elképzelni sem tudtam, hogy hol lehet. De biztos voltam benne, hogy életben van és nem vesztettük el örökre. Éreztem, hogy valami igazán furcsa dolog állhat a dolog hátterében”- mondta Cynthia.

hirdetes

 

Apollo az eltűnt kutya

Aktiváltatta a chipet a kutyusban, majd reménykedve várt napokon át. Szeptember 9-én megcsörrent a telefon - várva várt hívás hallatán Cynthia szívéről egy hatalmas kő esett le, azonban sokkos állapotba került, amikor kiderült, hol is találták meg kutyusát!


Lisa White, Swansea város egyik állatmentője szeptember 8-án találta meg az egyedül kóborló állatot. Úgy vélte, egy környékbeli család kutyája lehet, ám legmerészebb álmaiban sem gondolt volna arra, hogy egészen Jacksonville-ig kell kutatni, hogy rátaláljon a gazdákra. 

A chip segítségével hamar értesíteni tudták a kutyatulajdonosokat, kik szóhoz sem jutottak, amikor realizálódott bennük, hogy a telefonhívás egy több, mint 1000 kilométerre lévő városkából érkezett!

„Mégis hogy a fenébe jutott el odáig ?!” – tette fel a kérdést a ledöbbent gazdi

hirdetes
Apollo az eltűnt kutya

A válasz rejtély marad. Feltételezések szerint egy motoros vagy egy autós magával vihette, ám a kutyus onnan is elszökött, s tovább barangolt az Államokban. 

Ha nem lett volna chip a kutyusban, valószínűleg soha többé nem látja egymást Apolló és családja. Hisz ki gondolt volna arra, hogy Massachusettsben keresse eltűnt kedvencét? Vagy ki feltételezte volna, hogy a megtalált, láthatóan nem kóbor kutya hozzátartozóit épp Floridában keresse?

Apolló hazajutása egy igazi kihívás és csoda volt mindenki számára. A különleges kutyusnak kellett pár perc, mire realizálódott benne, hogy hazatért. Amint elkezdte boldogan csóválni farkincáját, a gazdik tudták, kiskedvencük testben és lélekben is visszatért!

A kerítésen tátongó lyuk természetesen kijavításra került!!  smiley
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Tudományos Akadémia

MTA: A Magyar Tudományos Akadémia magyarországi tudományos köztestület, amelynek fő feladata... Tovább

Polányi János

Polányi János: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1986-ben kapta meg a kémia szakterületén az... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok
X
Kövess minket facebookon!