notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Apolló küldetés kicsit másképp

hirdetes

Ez a kutyus 1000 km-re kóborolt otthonától!

Gaál Fruzsina
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Apollo egy 11 éves, pireneusi hegyikutya és bernáthegyi keverék, ki Floridában élte le életét egy szerető család tagjaként. Egy nap azonban eltűnt Jacksonvilleből, s egészen Swansea városáig, Massachusettsbe vitte őt útja. A sors azonban kegyes volt hozzá és családjához: egy hónap múlva minden visszaállt a régi kerékvágásba, hiszen kalandorunk visszatért családjához.
 

Apollo az eltűnt kutya

„Oh, istenem! Bárcsak a helyében lehettem volna, és tudnám, min ment keresztül!” – mondta Cynthia Abercrombie, Apolló gazdája.


A kiskutya augusztus 11-én szökött el, s feltételezhetően a kerítés alján tátongó lyukon keresztül tudott kisurranni 1 hold nagyságú birtokukról. Ezt a huncut kis akciót gyakran követte el Apolló – azonban eddig még sosem kóborolt el, minden alkalommal csupán kisétált az utca végéig, majd vissza is tért imádott kertjéhez és famíliájához. 


A gazdái éppen ezért ez alkalommal sem aggódtak. Az idő azonban csak telt, s kedvencük nem tért haza. Cynthia hamarosan aggódni kezdett, s miután kiderült, hogy Apolló eltűnt, megtett minden tőle telhetőt, hogy 11 éves kutyusuk visszakerüljön hozzájuk. Bár a keresés hosszadalmassá vált, és a megtalálási esélyek egyre csökkentek, gazdái sosem adták fel a reményt, hogy megtalálják őt.

„ Tudtam, hogy biztosan életben van, de elképzelni sem tudtam, hogy hol lehet. De biztos voltam benne, hogy életben van és nem vesztettük el örökre. Éreztem, hogy valami igazán furcsa dolog állhat a dolog hátterében”- mondta Cynthia.

hirdetes

 

Apollo az eltűnt kutya

Aktiváltatta a chipet a kutyusban, majd reménykedve várt napokon át. Szeptember 9-én megcsörrent a telefon - várva várt hívás hallatán Cynthia szívéről egy hatalmas kő esett le, azonban sokkos állapotba került, amikor kiderült, hol is találták meg kutyusát!


Lisa White, Swansea város egyik állatmentője szeptember 8-án találta meg az egyedül kóborló állatot. Úgy vélte, egy környékbeli család kutyája lehet, ám legmerészebb álmaiban sem gondolt volna arra, hogy egészen Jacksonville-ig kell kutatni, hogy rátaláljon a gazdákra. 

A chip segítségével hamar értesíteni tudták a kutyatulajdonosokat, kik szóhoz sem jutottak, amikor realizálódott bennük, hogy a telefonhívás egy több, mint 1000 kilométerre lévő városkából érkezett!

„Mégis hogy a fenébe jutott el odáig ?!” – tette fel a kérdést a ledöbbent gazdi

 

Apollo az eltűnt kutya

A válasz rejtély marad. Feltételezések szerint egy motoros vagy egy autós magával vihette, ám a kutyus onnan is elszökött, s tovább barangolt az Államokban. 

Ha nem lett volna chip a kutyusban, valószínűleg soha többé nem látja egymást Apolló és családja. Hisz ki gondolt volna arra, hogy Massachusettsben keresse eltűnt kedvencét? Vagy ki feltételezte volna, hogy a megtalált, láthatóan nem kóbor kutya hozzátartozóit épp Floridában keresse?

Apolló hazajutása egy igazi kihívás és csoda volt mindenki számára. A különleges kutyusnak kellett pár perc, mire realizálódott benne, hogy hazatért. Amint elkezdte boldogan csóválni farkincáját, a gazdik tudták, kiskedvencük testben és lélekben is visszatért!

A kerítésen tátongó lyuk természetesen kijavításra került!!  smiley
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
150 464
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
150 464
Közösség

Szótár

János Vitéz

János Vitéz:  A János vitéz Petőfi Sándor 1844-ben írt elbeszélő költeménye. A... Tovább

Operaház

Operaház: a magyar operatársadalom első számú gyülekezőhelye, melyet a bécsi opera... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 104

Átlagos értékelés: 5.0

Állatok