hirdetes

Így néz ki a #maradjotthon internetes mozgalom!

Bartók Vivien

Rengeteg híresség osztotta meg a nézőpontjait facebook vagy instagram oldalán a koronavírussal kapcsolatban, valamint egyre többen posztolják a #maradjotthon képeket. De miért olyan fontos ez? Kinek az érdeke, hogy otthon maradjak?

Miért kellene mindenkinek otthon maradnia?

Amerikaiak ezrei vonultak önként a kéthetes karanténba! Sőt, híres politikusok (például Ted Cruz), sportolók (például az NBA néhány játékosa) és sztárok (elsőként Forrest Gump volt a „befutó”, azaz Tom Hanks) sem maradtak ki, pozitív teszt eredményük miatt a karanténból.

Mi miért nem tudjuk ezt a lépést önként meglépni, ha megtehetjük?

 

Sok helyen látom megosztva, hogy „maradjatok otthon idősek, mert miattatok nem mozdulunk ki mi sem”. Engem ettől a hideg is kiráz! Ember, te azért vagy otthon, mert felelősséggel tartozol magadért, a családodért és a környezetedért is! Tény, hogy az idősebb korosztályra és a betegséggel küzdők számára a legnagyobb próbatétel a koronavírus, de az utóbbi esetben fogalmad sincs arról, hogy ki veszélyeztetett. Lehet, hogy te észre sem veszed, hogy koronavírusos vagy, és kihordod két lábon, de eközben megfertőzhetsz másik öt embert, aki megfertőz másik öt embert és így tovább…

Kinek az érdeke, hogy te és a családod egészséges legyen? Kinek az érdeke, hogy a gazdaság (ez által a te munkád és kereseted is) minél hamarabb egyenesbe jöjjön?

hirdetes

„A legfertőzöttebb vírus nem a korona, hanem a negatív gondolkodásod, amivel mindenkit lehúzol magad körül!” - @budillionaire

 

Ha esetlegesen szükséges lesz a kijárási tilalom, akkor jobb, ha már most tisztában vagy azzal, hogy mire kell felkészülnöd!

Nincs látogatás!

A barátaid és a hozzátartozóid se látogassanak meg ez idő alatt. Ez egy közös, ha nem túlzok akkor mondhatni globális érdek, hogy minél hamarabb elinduljon lefelé a görbe, ami a koronavírus terjedését ábrázolja.

Nincs online rendelés!

Valóban még dolgoznak a különböző futárcégek, sőt biztos vagyok benne, hogy megfelelő higiénia mellett végzik mindezt, DE! Olyan nagy kérés lenne, hogy ebben a helyzetben ne a vásárlás legyen az első? Persze, valóban vannak olyan dolgok, amiket meg kell rendelni, de ha nem létszükséglet, akkor mellőzd egy darabig! Kis csomag- nagy csomag, teljesen mindegy!

Ne osztozkodj!

hirdetes

Sokan nem figyelnek olyan apróságokra, hogy csak a saját törölközőjük használják, a saját poharukból igyanak, vagy éppen párjuk után egyenek ugyanabból a tányérból. Ezekre most különösen figyelj oda!

Hetente legalább kétszer tisztítsd meg ezeket a tárgyakat:

-Kilincsek

-WC ülőke

-Telefon/ Tablet (Nem túlzás, de ezt akár naponta is tisztíthatod!)

-Laptopod/ Számítógéped billentyűzetét használat után

Rendszeres mosás!

Tudom, hogy egy háztartásban mindig akad mosnivaló, de ha olyan tárggyal érintkeztél a ruháiddal, amit előtted rengetegen megfogtak már, akkor ne is legyen kérdés a mosás!

Tömegközlekedéskor, sportoláskor, taxizáskor... érted már, ugye?  Nem beszélve arról, ha többször is beletüsszentettél a pulcsidba (zsebkendő helyett)!

Tartsd be Te is ezeket a jelentéktelennek tűnő, de annál fontosabb dolgokat és akadályozzuk meg együtt a koronavírus további terjedését!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Európa

Európa: Európa Földünk egyik kontinense, amelynek határai nyugaton az Atlanti-óceán, északon... Tovább

Fekete Sereg

Fekete Sereg: A magyar történelem egyik legrettegettebb serege volt Mátyás zsoldos csapata. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Európa Hírek Külföld Magyarország
X
Kövess minket facebookon!