hirdetes

Falafel – ismerd meg, és készítsd el a legfinomabb receptek alapján

TK

A falafel hagyományosan csicseriborsóból készülő fasírt, vagy golyó, a vegetáriánus életmódot folytató emberek étrendjének szerves része. Mára már az egészvilágon elterjedt. Ismerd meg most Te is isteni receptjeinket, hiszen ez egy olyan étel, amit mindenkinek legalább egyszer meg kell kóstolni.

Az eredeti falafel

Nagyon gyors eredeti, arab falafel


Hozzávalók (6 adag)


-    50 dkg csicseriborsó
-    0,5 fej fokhagyma
-    2 evőkanál római kömény
-    1 csokor petrezselyem
-    0,5 evőkanál szódabikarbóna
-    0,5 evőkanál só
-    1 kisebb db vöröshagyma
-    1 teáskanál chili


A fűszerekhez


-    1 késhegynyi szegfűszeg
-    2 késhegynyi bors
-    2 késhegynyi majoranna
-    2 késhegynyi koriander
-    3 késhegynyi fűszerpaprika


Először mossuk meg a csicseriborsót, majd áztassuk 12 órán keresztül.


Keverjük össze a fűszereket, nagyjából egy evőkanálnyi adagot kell kapnunk.


Aprítsuk össze késes aprítóval a hagymákat, a petrezselymet, a paprikát, valamint a borsót – amennyiben van egy jó darálónk, akkor le is darálhatjuk őket. Ezután, amennyiben szeretnénk, botmixerrel pépesítsük őket még jobban.

hirdetes


Keverjük hozzá a fűszerek felét, majd egy nagyobb tálba tegyük masszánkat, simítsuk azt szépen szét, majd tegyük hozzá a fűszerek másik felét. Hagyjuk állni legalább három órán át – ez azért felettébb fontos, mert ekkor fog majd ételünk összeállni, így nem fog majd sütés közben az szétesni.


Hogyha eleget állt, keverjük össze még egyszer az egészet – kavarjuk bele a szódabikarbónát is.


Vizes kézzel gyúrjunk belőle gombócokat, majd forró olajban, lassú tűzön süssük őket aranybarnára. Ha nem elég meleg az olaj ez nem fog sikerülni, úgyhogy erre fokozottan figyeljünk.


Egyszerű, gyors sárgarépás falafelgolyók lepénykenyérrel

hirdetes


Hozzávalók (2 adag)


-    400 g csicseriborsó
-    1 közepes db sárgarépa
-    1 kisebb db vöröshagyma
-    2 gerezd fokhagyma
-    római kömény ízlés szerint
-    só, bors ízlés szerint
-    koriander ízlés szerint
-    fél teáskanál szódabikarbóna
-    150 g salátakeverék
-    4 dl napraforgó olaj
-    1 tasak tokaj vinaigrette
-    2 db pita
-    4 evőkanál humusz

 

Amennyiben az elkészítése és amradék két receptünk is érdekel, akkor lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Zenthe Ferenc

Zenthe Ferenc: Zenthe Ferenc Rameshofer Ferenc néven született. A Nemzet Színésze címmel... Tovább

Kései szegfű

Kései szegfű: nemzeti értékünknek számít, melyet szigorúan tilos leszedni vagy letaposni. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia