hirdetes

Milyen idő lesz a héten? Február első napjai tartogatnak egy kis meglepetést

VN

Nemsokára ellapozhatjuk a naptárunkat januárról – azt hiszem, sokan várják már, hogy vége legyen ennek a hosszú. sötét, és hideg téli hónapnak. De vajon milyen idő lesz februárban? Ha az előrejelzések nem csalnak, akkor egy egészen pici felmelegedésre már a legelső napokon lehet számítani, hétvégén akár 15 fok is lehet! Mutatjuk az Országos Meteorológiai Szolgálat részletes heti időjárás előrejelzését!

Februári időjárás előrejelzés 2024

Várható időjárás hétfőn

Túlnyomóan derült vagy gyengén felhős idő várható. Az éjszaka képződött ködfoltok mindenhol feloszlanak. Csapadék nem várható. A Kisalföld térségében időnként megélénkül a délkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 4 és 9, késő este -3, +2 fok között valószínű.

Várható időjárás kedden

Az éjszaka többfelé kialakuló, terjeszkedő köd, rétegfelhőzet nagyobb része napközben feloszlik és derült, napos idő várható. Nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és az Alföldön maradnak tartósan borult, párás tájak. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás fordulhat elő a borult részeken. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, mindössze az Észak-Dunántúlon lehet élénk, Sopron környékén időnként erős a szél. A hőmérséklet hajnalban általában -6 és -1 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb lehet. Kora délután a napos tájakon 4 és 8, a borult részeken -1 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Várható időjárás szerdán

Az éjszaka nagy területen kialakuló, terjeszkedő köd, rétegfelhőzet egy része napközben is tartósan megmarad, másutt többórás napsütés várható, majd északnyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás fordulhat elő a borult részeken. Jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában -6 és -1 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb lehet. Kora délután a napos tájakon 4 és 8, a borult részeken -1 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

hirdetes

Várható időjárás csütörtökön

Borult, párás, ködös és derült tájak egyaránt lesznek, majd észak felől megnövekszik, később meg is vastagszik a felhőzet, ezzel együtt nő a csapadék esélye is, akár több helyen lehet gyenge eső. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, majd a nyugati, északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet jellemzően -4 és +1 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A maximum nagyrészt 5 és 11 fok között várható, az északkeleti tájakon ennél hűvösebb is lehet.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Nagyrészt erősen felhős idő valószínű. Időszakosan akár nagyobb területen is előfordulhat gyenge eső. Többfelé megélénkül, megerősödik a nyugatias szél. Hajnalban döntően 1 és 5, a szélvédett tájakon -3, 0 fokot mérhetünk. Kora délutánra többnyire 8 és 13 fok közé melegszik fel a levegő, de az északkeleti részeken ennél hidegebb is lehet.

Várható időjárás szombaton

Változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel. Kevés helyen előfordulhat zápor. Többfelé megélénkül, megerősödik a nyugatias szél. A minimum-hőmérséklet általában 1 és 6, a szélvédett vidékeken -3 és 0, a csúcsérték 9 és 14 fok között valószínű.

Várható időjárás vasárnap

Változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet 0 és +5, a csúcsérték 10 és 15 fok között valószínű.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Knézy Jenő

Knézy Jenő: Knézy Jenő magyar sportújságíró és sportriporter. A leghíresebb magyar... Tovább

Nagytétényi Kastélymúzeum

Nagytétényi Kastélymúzeum: az Iparművészeti Múzeum 1949-ben létesített bútormúzeuma,... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Szórakozás Utazás