hirdetes

Ne dobd ki a dinnye héját- Készíts belőle fehér gazpacho levest, itt a recepet

VN

A spanyol eredetű gapacho egy ritkán emlegetett fogás a magyar konyhákban, pedig megfelelően elkészítve egy ízletes, hűsítő és igazán egészséges finomság. A számos természetes hozzávaló mellett még a görögdinnyék kemény, íztelen héját is fel lehet használni benne, ha szeretnéd kiélvezni annak jótékony hatásait. Szóval mi kell hozzá és hogyan készül a gapzacho dinnyehéjjal? Lássuk!

fehér gazpacho leves dinnye héjból

Hozzávalók a fehér gazpacho leveshez

•    3/4 bögre blansolt, szeletelt mandula
•    1 lazán megrakott bögre petrezselyem, mentalevél, vagy ezek keveréke
•    1 szál zeller, feldarabolva
•    12 db cseresznyeparadicsom
•    1 gerezd fokhagyma
•    1 és 1/2 bögre kenyérkocka, héj nélkül
•    5 evőkanál extra szűz olívaolaj
•    kb. 90 dkg uborka, lehetőleg a vékonyabb héjú fajtákból
•    kb. 90 dkg görögdinnyehéj, a sötét külső héj nélkül (csak a fehér, illetve rózsaszín részek kellenek), felkockázva

hirdetes
•    1 evőkanál sherry ecet vagy rizsborecet (vagy több, ízlés szerint)
•    1 evőkanál só (vagy több, ízlés szerint)

A fehér gazpacho leves elkészítés


hirdetes
1.    Helyezd a mandulákat, a fűszereket, a zellert, a paradicsomot, a fokhagymát, a kenyérdarabokat és az olajat egy konyhai robotgépbe, majd pürésítsd őket puha állagúra. Ez után öntsd ki a keveréket egy nagy tálba.
2.    Ha vékonyabb héjú uborkákat használsz, akkor vágd őket darabokra. Ha vastagabb a héjuk, akkor hámozd meg és magozd ki, aztán darabold fel őket.
3.    Keverd össze az uborkát, a dinnyehéjat, az ecetet és a sót a robotgépben. Ha kell, akkor dolgozz kisebb adagokkal, míg el nem fogynak a fő hozzávalók. Kóstolgasd a keveréket, és adj hozzá több sót és ecetet, ha szükséges. Ha krémesebb állagot szeretnél, akkor turmixgépben keverd össze őket.
4.    A kész keveréket helyezd hűtőbe legalább két órára, vagy akár egész éjszakára is. Tálalás előtt szükség szerint ízesítsd sóval.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bőrmívesség

Bőrmívesség: A magyar kultúra egyik meghatározó része a bőrdíszművesség. Azonban nem csak... Tovább

Dobos torta

Dobos torta: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A dobostorta megalkotója Dobos C.... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!