hirdetes

Lehet, hogy fehér karácsonyunk lesz – Itt a friss előrejelzés

VN

Hogy mióta vágyom én már erre, és gondolom mások is beleélték magukat a december eleji havazás alkalmával. Idén még az is lehet, hogy fehér karácsonyunk lesz? Az előrejelzések december 24-én akár hó is hullhat. Mutatjuk, mit jósol pontosan az OMSZ erre a hétre nekünk.

Lehet, hogy fehér karácsonyunk lesz

Várható időjárás hétfőn

Fokozatosan csökken a köd, illetve a rétegfelhőzet kiterjedése, hazánk nagy részén kisüt a nap. Északkeleten tartósan borult, párás, foltokban ködös marad az idő és arrafelé előfordulhat szitálás, ónos szitálás, másutt csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 11, a tartósan borult, párás részeken 0 és +5 fok között valószínű. Késő estére -4 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Várható időjárás kedden

A rétegfelhőzet, pára, köd napközben zsugorodik, de északon, északkeleten többfelé, másutt helyenként napközben is megmaradhat. Néhol előfordulhat szitálás, ónos szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában -6, +2, kora délután 1 és 12 fok között alakul, a tartósan borult, párás részeken lesz a hidegebb.

Várható időjárás szerdán

A rétegfelhőzet, pára, köd zsugorodik, csaknem mindenütt feloszlik, majd a magasban érkezhetnek felhősávok északnyugat felől. Számottevő csapadék nem valószínű. Legfeljebb szitálás, ónos szitálás, délutántól néhol gyenge eső fordulhat elő. Többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél. A hajnali -6, +2 fokról 2 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

hirdetes

Várható időjárás csütörtökön

Nagyobbrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Néhol előfordulhat szitálás, a nap vége felé észak felől szórványos eső, zápor. Az északkeleti hegyekben nem kizárt vegyes halmazállapotú csapadék. Hajnalban a szélvédett tájakon ködfoltok is várhatók. A délnyugati szél sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet -8 és +1, a csúcsérték 1 és 8 fok között alakul.

Várható időjárás pénteken

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő valószínű. Több helyen előfordulhat eső, zápor, északon helyenként vegyes halmazállapot is lehet. A nap második felétől csökken a csapadékhajlam. Sokfelé megerősödik a délnyugati, majd az északnyugati szél. Hajnalban általában -4, +5, kora délután 3, 9 fokot mérhetnek.

Várható időjárás szombaton

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő valószínű. Több helyen előfordulhat eső, zápor, északon helyenként vegyes halmazállapot is lehet. A nap második felétől csökken a csapadékhajlam. Sokfelé megerősödik a délnyugati, majd az északnyugati szél. Hajnalban általában -4, +5, kora délután 3, 9 fokot mérhetnek.

hirdetes

Várható időjárás vasárnap

Gyengén és erősen felhős területek, időszakok egyaránt lehetnek. Helyenként előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék. Sok helyütt megerősödik az északnyugati, nyugati szél. Hajnalban -9, +1, kora délután 1, 8 fokot mérhetnek.

Milyen idő lesz karácsonykor?

Szent este napján tehát előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék, ami azt jelenti, hogy akár hó is hullhat. Az időkép előrejelzése szerint például Budapesten hózápor várható, azonban a karácsonyi napokra, 25-re, és 26-ra már nem jósolnak havat, sőt némi záport és napsütést látunk a térképen, ami azt jelenti, ha esik is hó, az nem valószínű, hogy tartós lesz, de megszokhattuk már a napsütötte karácsonyokat….
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hajógyári-sziget vagy Óbudai-sziget

 Az Óbudai-sziget a Duna egyik szigete Budapest III. kerületének közigazgatási... Tovább

Túrós csusza

Túrós csusza: Cukros vagy sós? Nagy talány, és tényleg létezik mind a kettő változat... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Szórakozás Utazás