hirdetes

Fejezd be a kedvenc meséid főcímdalát! Mennyire emlékszel?

Bettina

A régi mesék főcimdalait nem lehet elfelejteni. Ezeket a meséket annyira szerettük, hogy minden mese elején hangosan énekeltük a főcímdalokat!

régi mesék főcímdalai

Haló, haló, nagy baj van kérem riadó haló, haló…

Eltűnt egy kis manó!

Eder mester asztalosműhelyében a szerszámok, festékek és ecsetek között életre kel egy apró fiucska, Pumukli. Vörös haja mindig égnek áll. Természetéből fakadóan Pumukli mindig nagyon kíváncsi. Ennek a nagy kíváncsiságnak nem tesz jót, hogy mellé nagyon neveletlen. Eder apó megpróbálja pumuklit nevelgetni, akit egyébként csak ő lát. Akik Pumukli közelében vannak látogatók, barátok, szomszédok csak gyanús és számokra érthetetlen dolgot vesznek észre. A tárgyak “önmozgóak”. Senki nem is gondol arra, hogy a közvetlen közelében ezeket a tárgyakat Pumukli mozgatja és, hogy körülöttük épp valami rosszaságban mesterkedik egy picike kis manó. Pumukli szinte nem is ismeri a félelmet, bátran elindul, hogy felfedezze az őt körbevevő világot, és ismerkedik az autókkal, macskákkal, egerekkel...de elkíséri a mestert a hegyekbe, a horgászatra, és megtanulja, mi az hogy zene, mi az, hogy segítség, mi az hogy karácsony. A sorozat végén Pumukli a fejlődésben odáig jut, hogy asztalos akar lenni, és Eder apó nyomdokaiba szeretne lépni. Elhiszi bárki is ezt a kis kópénak? Nagyon kalandos és vicces történetei voltak, pumukli mindig valamit bajba keveredett. Nekem ez volt a kedvenc mesém. 

hirdetes

Pumukli főcímdal: 

Én vagyok a híres egyfejű…

...a nevem is ennyi, csak Süsü, de én egyiket sem bánom, egyfejűként élem a világot. 

Süsü volt talán az egyik legkedvesebb mese a gyerekek számára. A Süsü, a sárkány 1977-től futott magyar televíziós bábfilmsorozat. A Magyar Televízióban készült 1976-tól 1984-ig. A tévéfilmsorozat kesztyűs bábtechnikával készült, nemzetközileg is sikert aratott bábmusical, 1977 karácsonyán került első ízben képernyőre, majd az 1980-as évek 1.

Miről is szólt Süsü?

Süsü emberföldre kerül, mert apukája kitagadja a családból. Süsü találkozik a Jó Királyfival, akinek az a hivatása, hogy mindenkin segít és mindenkivel nagyon kedves. Némi csellel Süsüt is bejuttatja a királyi udvarba. Szeretné elnyerni a királylány kezét, de közben ő maga szeret bele a királylányba és Király lesz belőle. Süsü viszont ott maradhat a királyi udvarban, és ő lesz a birodalom Fő-fő és Udvari Mindenes Sárkánya. EKözben Süsü felfűti a hideg palotát, követ fejt, vadkörtét gyűjt és lepkét kerget. Süsü sem marad ám magányos, megjelenik életében a gyönyörű és szépséges egyfejű Sárkánylány. Itt véget is ér Süsü kalandjainak sora a királyi udvarban. 

hirdetes

Hallgasd meg ezt az aranyos főcímdalt. Emlékszel a dalszövegre?

Fürfe róka lábak…

…surranó kis árnyak Hipp-hopp, jön Vuk! Híres nagy vadászok, jobb, ha félreálltok, Hipp-hopp, jön Vuk! 

Kis érdekesseég: Vuk főcímdalát Wolf Kati, a mai is elismert énekesnő énekli kislány korában. 

Nagy kedvencünk volt a Fekete István méltán nagysikerű meseregénye, a Vuk, ami egy nagyon megható mese minden ember számára. Egy aranyos rókakölyökről szól, akineks a boldog család képe hamar szertefoszlik. Erről a vadász és kutyái tehetnek. Vuk sajnos egyedül marad életben. s egyedül Vuk, a kis róka marad életben. Viszont nagybátyja, Karak neveli és tanítgatja az élet dolgaira. Vuk és a vadász közötti harc sosem ér véget.

Vuk főcímdal:

Több főcímdalt idézhetsz fel a kötvetkező oldalon:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Finnugor

Finnugor: Divatos közhiedelem szerint a magyar nyelv is ebből a nyelvcsaládból származik, bár... Tovább

Karcagi birkapörkölt

Karcagi birkapörkölt: Nemzeti értékünknek számít. Karcag a nagy magyar Alföld szívében... Tovább

Tovább a lexikonra
Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!