hirdetes

Súlyosabb betegségről árulkodhat a fejfájás, sokan nem tudják ezt!

Sz.F.

A fejfájás súlyosabb betegségekről is árulkodhat, sokan azonban nem is gondolnak erre. A most következő cikkben elmondom, mire érdemes odafigyelned, ha fáj a fejed! 

Mit jelezhet a fejfájás?

Vannak, akiknél a fáradtság vagy bizonyos ételek fogyasztása fejfájást válthat ki, vagy súlyosbíthatja már meglévő fejfájásukat.  A fejfájás kiváltó okainak ismeretében előre tervezhet, és lehetőség szerint csökkentheti a jövőbeli fejfájások kialakulásának esélyét.

A kutatási eredmények alapján viszont a folyamatosan ugyanabban a pontban visszatérő fejfájás egy súlyosabb, belső megbetegedésre hívja fel a figyelmet, de mi erről semmit sem tudunk. A következő oldalon elmondom, hogy milyen betegségek állnak a fejfájás mögött! 

Mit jelezhet a fejfájás?

Szem és környéke

Elsősorban a szemek túlzott igénybevétele okoz fejfájást ebben a pontban. Másrészt izom- és izületi fájdalmak is állhatnak ennek a fájdalomnak a hátterében. Ez a fájdalom általában nyomásra nagyon érzékeny, ajánlott vizes borogatással enyhíteni. Ide tartozhatnak még az allergiás reakciós, a tumor, a fertőzés és a migrén is.

hirdetes

Homlok

Ha a homlok környékén érzel rendszeresen visszatérő fájdalmat akkor az a stressz hormonok és a túlzott fizikai és szellemi megterhelés eredménye. Ebben a pontban azonban a fájdalom felerősödhet, olykor görcsössé válhat, főleg, ha ülő helyzetből hirtelen felállunk. Kevesebb stressz és nyugodtabb életmód segít megszüntetni a fájdalmat.

hirdetes

Arccsont és környéke

Sok embernél kifejezetten ezekben a pontokban jelentkeznek a fájdalmak. Orrmelléküreg gyulladáskor, és arcüreg gyulladáskor érezhetünk ilyen visszatérő fájdalmat. A gyulladást azonban a lehető legrövidebb időn belül meg kell szüntetni.

Arc egyik fele

Sokan csak az arcuk bizonyos egyik oldalán érezhetnek erős, sajgó fájdalmat, ami annak köszönhető, hogy az arc egyik része gyulladás alatt áll. Ez a fajta fájdalom sugározhat a fülgyulladásból is, de minden esetben orvosi szakértelmet igényel.

Minden fájdalom esetében fontos leszögezni, hogy ha nem szűnik meg a fejfájás minél hamarabb forduljunk orvoshoz, hogy a probléma oka a lehető leghamarabb behatárolható legyen.

Forrás: TudásFája.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tojásfestés technikák

Tojásfestés technikák: Húsvét alkalmával szinte mindenhol festenek vagy díszítenek tojást.... Tovább

Korondi kerámiák

Korondi kerámiák: Székelyudvarhelytől 26 km-re, a Korond-patak völgyében található Korond... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek