hirdetes

Ötnapos Felező fesztivállal ünneplik az EKF programév első felének lezárultát

VN

Nemzetközi sztárok ingyenes koncertjeivel és számos kísérőrendezvénnyel tartják meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program Felező fesztiválját június 14-18. között Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban.- olvasható az MTI közleményében. Érdemes tehát ebben az időszakban errefelé látogatni, mert jó sok érdekes, és ráadásként még ingyenes program is lesz itt!

Felező fesztivál 2023

Ingyenes koncertek 5 napon keresztül

Az EKF programsorozat honlapján közzétett tájékoztatás szerint a kulturális fővárosi címet viselő városoknál már hagyománnyá vált az ilyen rendezvény. A minifesztiválon koncertek, extrémsport-bemutatók, kiállítások, és olyan különlegességek is várják az érdeklődőket, mint a görkoris diszkó, a nemzetközi mesemondó-fesztivál vagy az extrém hosszú asztalnál megrendezett piknik. A Felező ideje alatt minden nap 20 órától nemzetközi sztárok - Tom Odell, MEUTE, Morcheeba, Cheat Faker, Lost Ferquencies - adnak ingyenes koncertet a Gyárkert Kultúrpark színpadán, amelyekre hétfőtől lehet regisztrálni.

Izgalmas kísérőprogramok is lesznek

hirdetes

A koncertek mellett olyan kísérőprogramok várják a Felezőre érkezőket, mint az első Nemzetközi Történetmondó Konferencia és a Pannon StoryFest nemzetközi mesemondó-fesztivál. Az operettek világa is megelevenedik a Petőfi Színház szervezésében a Rátonyi Róbert Operettfesztiválon, Veszprém belvárosában pedig egyedi, térhatású szimfonikus koncerteket is rendeznek egyedülálló vizuális élménnyel.
   

Még görkoris diszkó is lesz

Az érdeklődőket szombaton és vasárnap reggeltől estig extrém sportlehetőségek várják, illetve mindkét nap lesz görkoris diszkó is, ahol a résztvevők gurulva táncolhatnak. A veszprémi Művészetek Háza kiállításokkal, a Papírkutya Kultúrbisztró pedig koncertekkel készül a Felezőre.

hirdetes
   

Egyéb programok a környéken

A régió más településein is számos program lesz, Rost Andrea-koncerttel és kiállításmegnyitóval készül a gyulakeszi Csigó Malom, de vízimentő-bemutató és a Privát Balaton emlékgyűjtő projekthez kapcsolódó programok is szerepelnek a kínálatban. A balatonfüredi Vaszary Galériában a balatonboglári kápolnatárlatokat megidéző kiállítás várja a kortárs képzőművészet iránt érdeklődőket, a zalacsányi Örvényesvölgy Fesztiválon pedig jazz-, blues- és soulkoncerteket tartanak a Gipsy Kings, a Csík Zenekar és az Anima Sound System részvételével.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Főzés

A főzés egy olyan konyhatechnológiai hőközlési művelet, melynek során az... Tovább

Szent István Bazilika

Szent István Bazilika: Budapest első számú temploma, mely a Belvárosban áll. A budapesti Szent... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!