hirdetes

Közeleg a tavasz

Sz.F.

Bevallom őszintén, én már nagyon utálom ezt a telet, sose szerettem a hideget, most pedig legszívesebben téli álmot aludtam volna. Végre látható a vége, nem sokat kell várnunk a felmelegedésre, nézzük, mire számíthatunk a közeljövőben!

Megkezdődik a felmelegedés

Kedden és szerdán még zordabb lesz az időjárás, mint eddig volt, napközben még mindig -7 és -15 Celsius fok között változik a hőmérséklet, és ha ez még nem lenne elég, csapadék is érkezik. Az ország túlnyomó részén felhős, párás, ködös időre van kilátás, Magyarország északi részein havazásra, hószállingózásra számíthatunk, míg a további tájakon ónos eső, eső nehezíti meg az életet.

A várható nagyobb mennyiségű ónos eső, illetve jeges eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat piros figyelmeztetést adott ki Pest, Fejér, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun megyére, az Északi-középhegységben pedig akár több mint 10 centiméteres hóra is számíthatunk. Az utak minősége sokat romlott reggel óta, azt javasolják, hogy csak azok induljanak útnak, akiknek nincsen más választásuk. Nézzük, mire számíthatunk februártól, a következő oldalon folytatom! 

hirdetes
Megkezdődik a felmelegedés

Az időjárásunk nagyot változik februártól, a hetek óta tartó hideg, fagyos idő hamarosan megszakad, és érkezik a sokak által nagyon várt enyhülés, felmelegedés. Utolsó téli hónapunk első hetében már érezni lehet a felmelegedést, pénteken és a hétvégén sok helyen mérhetünk +10 Celsius foknál melegebbet is, délen és délnyugaton akár 13-15 fok is lehet.

hirdetes

Csütörtökre északkelet felé távozni fog a nedves légtömeg, legkésőbb péntekre már az ország jelentős részén abbamarad az eső és az ónos eső. Hétvégén már kora tavaszi, kellemes hangulatú időjárásra számíthatunk! Szombaton és vasárnap sok helyen megláthatják végre a napot is, ám rövidebb-hosszabb ideig tartó felhősödésre is kell számítani. Leginkább a Dunántúlon felerősödik majd a déli-délnyugati szél, ezzel meglehetősen enyhe levegő éri el hazánkat.

És még egy jó hír!

Hatalmas lehűlésre a közeljövőben nem figyelmeztetnek a meteorológiai szolgálatok, a következő héttől kezdve nem igazán számíthatunk 0 Celsius foknál hidegebbre éjszaka sem! 

Forrás: Idokep.hu alapján

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kőszegi vár

Kőszegi vár: Az ország legnyugatibb vára, mely Kőszeg történelmi hangulatú óvárosában... Tovább

Somogy megye

Somogy megyét szokás a Balaton megyéjének is hívni, mivel a tó déli része hozzá... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek