hirdetes

Félsz egyedül? Hívj fel és én hazakísérlek!

vd

Félsz egyedül a sötétben? Éjszaka a belvárosban, késő éjszaka kell hazamenned és tartasz tőle, hogy valami bajod esik? Ha felmerültek már benned ezek a gondok, nagyon jó helyen jársz, ha segítségre lenne szükséged a bajban. 

Félsz egyedül éjszaka az utcán? Hazakísérnek!

Egy új kezdeményezéstől lett mostanában hangos a Facebook hírfolyama. Olyan, egyedi szolgáltatás indult nem régiben, mely hazánkban teljesen újnak számít, azonban külföldön már régóta léteznek ehhez hasonlók. A Hazakísérő telefon olyan problémára nyújthat megoldást, amivel sokan találkozunk , vagy találkoztunk életünk során legalább egyszer, de napjainkban még mindig nincsen jó megoldás rá. AZ alábbiakban bemutatjuk, miről is szól pontosan a szolgáltatás és miért örülünk nagyon a kezdeményezésnek és az ötletnek.

Félsz egyedül? Őket hívd és hazakísérnek

Rengeteg bűncselekmény történik éjszaka, sötét utcák félreeső zugaiban. Nem egyszer lehet hallani, hogy fiatal lányokat raboltak el az utcán, akik hazafele tartottak egy éjszakai buliról, vagy erőszakolták meg őket. Sajnos egyre több ilyen erőszakos cselekmény történik hazánkban is, nem csak külföldön. Minden lánnyal valószínűleg előfordult már, hogy késő éjszaka egy buliról, kissé ittasan egyedül, gyalogosan kényszerült hazamenni.

Rengeteg filmet nézünk és nagyon sok hírt hallunk nap mint nap, ami beindítja az ember fantáziáját, így hát a a hazafelé tartó út 99%-a egy merő rettegés, minden apró nesztől, árnytól. Bárki, akár egy kicsit is hosszabban azonos úton halad velünk egy irányban a hátunk mögött, egyből rettegni kezdünk, hogy talán mi leszünk a következő áldozata egy zsebtolvajnak, vagy egy erőszaktevőnek. 

hirdetes

Az ilyen és ehhez hasonló esetekre nyújt mentő övet a Hazakísérő telefon, ami egy vadiúj szolgáltatás. Az ötlet Molnár-Csiki Marentől származik, aki úgy véli, senkinek sem lenne szabad egyedül hazaindulnia éjszaka. A kezdeményezés lényege, hogy azoknak, akik késő éjszaka egyedül sétálnak az utcán és félnek, hogy valami baj történik velük, de nincs kivel beszélniük azok bátra telefonáljanak neki.

A hölgyet pénteken és szombaton éjjel 11 órától másnap hajnal 4 óráig lehet telefonon felhívni egy normál díjas telefonszámon. Amikor elkezdünk beszélgetni, először elkéri telefonszámunkat, megkérdezi, jelenleg pontosan hol tartózkodunk, és hogy hova szeretnénk eljutni. Ezután egész úton beszélget velünk. Kötelező téma nincsen, lényegében úgy kell elképzelni az egészet, mint amikor bármelyik ismerősünkkel beszélgetünk telefonon. A cikk folytatása a következő oldalon!

Félsz egyedül éjszaka az utcán? Hazakísérnek!

Ők segítenek neked hazajutni

hirdetes

Az egész dolog lényege, hogy az illető, aki Marennek telefonál, biztonságban érezze magát, míg eléri célállomását.  A beszélgetés folyamán rendszeresen meg fogja kérdezni tőlünk, hogy merre járunk, mi vesz minket körül, valamint egy alkalmazás segítségével nyomon követi tervezett utunkat is. Ha esetleg bajba kerülnénk és segítségre lenne szükségünk, vagy esetleg konkrét támadás érne, Maren egyből riasztja a hatóságokat, akik így már ismerni fogják pontos helyzetünket. Így a segítség sokkal gyorsabban és hatékonyabban tud akcióba lendülni az esetleges megmentésünkre, és sokkal pontosabb képe lesz arról, hogy hol is keressen minket.


Egy erőszakos bűncselekmény nagyon mély nyomokat tud hagyni egy ember lelkében és pszichéjében is. Borzasztó traumát tud okozni, amiből akár éveknek is el kell telnie ahhoz, hogy valaki kigyógyuljon belőle. Sőt vannak olyanok is, akik talán sose tudnak vagy tudtak kigyógyulni az őket ért atrocitásból és egész életüket állandó rettegésben és félelemben élik le életüket. Maren ötletével szeretné megkímélni az embereket egy életre szóló traumától. Bízik továbba abban is, hogy a kezdeményezés generációkon keresztül fog folytatódni. Sőt, örülne neki, ha a jövőben bővülne a szolgáltatás és önkétesek csatlakoznának a szervezet munkájához. 


A Hazakísérő telefon szolgáltatását a következő elérhetőségeket tudjátok igénybe venni: A telefonszámok: +36 30 899 3465, +36 30 664 7981. Pénteken és szombaton lehet hívást indítani, este 23 órától hajnal 4 óráig.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rubik Ernő

Rubik Ernő: Ifj. Rubik Ernő a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar... Tovább

A magyar tanya:

A magyar tanya: a klasszikus magyar tanya szintén hungarikumnak számít. Az igazi, hamisítatlan... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek