hirdetes

Januári fenyőerdős kiránduláshoz ezt a 3 meseszép magyar helyet ajánljuk

VN

Fenyőerdőben szeretnél tenni egy hatalmas sétát így tél alkalmából: hazánkban is van egy pár fenyőerdő, ahol igazán téli mesehangulatba kerülhetsz. Mutatjuk merre, indulj!

Legszebb fenyőerdők Magyarországon

Vannak fenyőerdők Magyarországon?

Véget ért a karácsony, hamarosan eljön a karácsonyfák lebontásának ideje is, de azért nem kell végleg elbúcsúznunk a fenyőktől. Hazánkban is van néhány csodaszép fenyves erdő, ahol igazán téli hangulatba kerülhetünk. Bár nincsen olyan nagy területű, hatalmas fenyőkkel telepakolt erdő, mint az északi, vagy hegyvidéki országokban, de cserébe nem kell sokat utazni, és még csak az országot sem elhagyni. Ha esetleg még egy kis hó is esne, akkor szó szerint meseország tárulna a szemed elé. Mutatjuk a legszebb fenyőerdős helyeket Magyarországon.

Ősi fenyőerdő a Bakony lábánál

Gondoltad volna, hogy Magyarországon van olyan különleges, szó szerint ősrégi fenyves, ami még a jégkorszakból marad ránk? Az igazság az, hogy a beszédes nevű Fenyőfőn található hazánk egyetlen őshonos erdei fenyvese, aminek felfedezését tényleg nem szabad kihagyni! Sajnálatosan az eredeti ősi fenyők nagy része az idők során a nagymértékű fakitermelés áldozata lett, azonban a XVIII. században a helyi lakosok megkezdték a fenyves újratelepítését, többek között ennek is köszönhető az a csodás állapot, amit most is láthatunk. Ha látni szeretnéd az ősi fenyvest, és a lenyűgöző állat-, valamint növényvilágát, akkor Fenyőfő, Újtelep buszmegállótól Vinye felé indulva,  a Z+ jelzést kell követned.

hirdetes

Sorrento-sziklák és hatalmas fenyők a Budai-hegységben

hirdetes

A Budai-hegység az egyik kedvencem könnyű megközelíthetősége, és sokszínűsége miatt. Rengeteg izgalmas kalandot tartogat nemcsak a kirándulás szerelmesei, hanem akár kisgyerekes családok számára is. Amikor először olvastam az úgynevezett Sorrento-sziklákról, azonnal felcsillant a szemem, hiszen az olasz település az egyik kedvencem. A Sorrento-sziklák valóban az olasz helységről kapta az elnevezését, különleges vonulatai miatt, ahol nemcsak fenyők, hanem igazi mediterrán hangulat, és csodaszép látványvilág várja a kirándulókat. Gyerekekkel is könnyedén felfedezhető ez a túraútvonal, de ha egy kiadós túrára vágytok, nehezebb tereppel, akkor akár a Budaörsi-kopárok felől is megközelíthető ez a mesehely. 

A Sopron környékiek nagy kedvence a Ciklámen tanösvény

Hazánkban nem sok fenyőerdő van, de a Sopron felett kanyargó 9 kilométeres Ciklámen tanösvényt bejárva több fenyőbe is lehet bukkanni, ezért ez kiváló választás azoknak, akik tényleg a fenyők miatt szeretnének csak kirándulni. A Lővérektől a ciklámen jelzést követve kell indulni, majd a Deák-kutat elhagyva a meredek utat követve agy lélegzetelállító fenyőerdőn keresztül vezet az út. Az út érinti a Trianon-parkot, ezután a kék jelzést kell követni, hogy megérkezzünk a rekonstruált kora vaskori halomsírhoz, a visszafelé vezető lejtő előtt még érdemes a Várhely-kilátóból is megcsodálni az elénk táruló varázslatos panorámát. 

Plusz tipp: A Balaton élő fenyőmúzumát, a Folly Arborétumot is érdemes meglátogatni, ahol a csodás balatoni panoráma mellett rengeteg érdekes növény, és borászat várja a látogatókat az év minden napján.  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Augusztus 20

Augusztus 20.: Augusztus 20-a Magyarország első számú nemzeti ünnepe az államalapítás és az... Tovább

Magyar huszár

Magyar huszár: A huszár a 15. században Magyarországon kialakult könnyűlovassági fegyvernem... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarság Programajánló Történelem Utazás