hirdetes

Fedezd fel a Mecsek legszebb pontjait idén nyáron a Fjällräven Vándortúrán!

ZH

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg Magyarországon az egyik legnagyobb, többnapos szervezett gyalogtúráját, a Fjällräven Vándortúrát! Az idei túra a Mecsek legszebb pontjait érinti, így a természetkedvelők a négy napos kirándulás alatt, összesen 74 kilométert megtéve, együtt fedezhetik fel a hely különleges szépségeit.

 Fjällräven vándortúra

Fjällräven Vándortúra 2023 – A Mecsek felfedezése


Idén a nagy sikernek köszönhetően újra megszervezik a Fjällräven Vándortúrát, 2023-ban már nyolcadik alkalommal, ami egyben Magyarország egyik legnagyobb, többnapos szervezett gyalogtúrája is egyben. A 2023-as Fjällräven Vándortúra a Mecsekbe invitálja a természet kedvelőket egy négy napos túrázásra, amely során összesen 74 kilométert tehetünk meg és fedezhetjük fel a leggyönyörűbb pontjait egyik legszebb hegységünknek idén nyáron. Fjällräven Vándortúra 2023 augusztus 28. és 31. között kerül megrendezésre és márciustól lehet jelentkezni az eseményre a vándortúra weboldalán.

A svéd túrafelszerelés-gyártó, a Fjällräven által szervezett közösségi túraeseménynek mottója akár az is lehetne, hogy 3 év – 3 helyszín, hiszen a Vándortúra során mostantól Magyarország három legszebb és legkülönbözőbb tájegységeit ismerhetik meg a túrázás és a természet szerelmesei, háromévenkénti ciklusokban. Ez a ciklus idén kezdődik újra, így 2023-ban a Mecseket, 2024-ben a Bükköt és 2025-ben a Balatont járhatjuk körbe a Vándortúrán, majd ez a ciklus veszi újra kezdetét.

Fjällräven Vándortúra során idén járhatjuk be először a Mecsek vadregényes túravonalait hegyeken, völgyeken átívelve 74 kilométeres távot megtéve, amire összesen 4 napunk áll a rendelkezésünkre. Követve a Fjällräven Classic hagyományait, minden túrafelszerelésünket magunkkal kell vinnünk a hátizsákunkban a kemping felszerelésünkkel együtt, ugyanis az éjszakákat a kijelölt táborhelyeken és a sátrainkban kell töltenünk. Napra lebontva körülbelül 17-19 kilométert tesznek meg a túrázók, amit nem teljesítménytúrának neveznénk, sokkal inkább egy közösségi túraeseménynek, ahol egyesülnek a lelkes természetjárók és mindenki új élményekkel gazdagodhat, miközben a legszebb pontjait fedezik fel magyar vidékeknek.

hirdetes

Sanela Krisat, a Fjällräven Vándortúra szervezője így nyilatkozott a túrával kapcsolatban:

„A Fjällräven szeretne minél több embert kimozdítani a szabadba és a természet felfedezésére ösztönözni. Bár Svédországban több ezren járnak klasszikus túrákra, szerettük volna bővíteni a Classic koncepciót, és minél több emberrel megismertetni a Fjällräven túrázási hagyományait: minden szükséges holmiddal a hátadon, jó társaságban és a természet tiszteletben tartásával járd végig az utat. Továbbra is igyekszünk felhívni a túrázók figyelmét a környezetvédelem fontosságára, miközben vendégül látjuk őket egy kihívásokkal és élményekkel teli kalandon a természetben. Idén 4 nap alatt fogjuk bejárni a Mecsek 335 km2 -es hegyvidékének legjavát. Az északkeleti Váraljáról indulva – a mesebeli Óbányai-völgyet érintve -, mindjárt az első napon a legmagasabb csúcsra törünk, és felkapaszkodunk a Zengőre, majd a Nyugat-Mecsek felé vesszük az irányt. Utunk során ki nem hagynánk a Melegmányi-völgyet, amely igazi kincs az épített környezettől elszakadni vágyók számára. A természetjárás ugyanakkor nem csupán az út megtételéről szól; a tájegység jellegzetességeinek szemrevételezése is épp úgy a részét képezi, ami még a Tubesre vezető szakaszt is megkönnyítheti. Ám a lenyűgöző völgyek, csúcsok és szerköveken túl is tartogat számunkra látnivalót, élményt a Mecsek.”

hirdetes

Fjällräven Vándortúra 2023 útvonala


A vándortúrát napközben a saját tempónkban teljesíthetjük, de az aznapi túra végén, az estéket mindenki együtt töltheti ugyanazon a táborhelyen, ami az egésznapos túrázás tökéletes levezetése. A közös esti tábortűz melletti beszélgetések, vacsorák és programok tartalmas feltöltődést adnak minden túrázó számára, ráadásul új ismeretekre, barátok és élményekre is szert tehetünk, hiszen a túrázás kollektív megélése közelebb hozza egymáshoz az embereket.

A Fjällräven Vándortúra célja, hogy a résztvevők jókedvvel, biztonságban, új tapasztalatokkal gazdagodva járják végig a Mecseken átvezető útvonalat. A svéd outdoor márka kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlja a 2023. augusztus 28. és 31. között megrendezett élménytúrát. Az egyedülálló outdoor eseményen a résztvevők Magyarország csodaszép tájegységeit ismerhetik meg.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kond

Kond: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Kond az egyik közülük. A... Tovább

Hevesy György

Hevesy György: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1943-ben kapta meg a kémia szakterületén az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!