hirdetes

A fogimplantátumnak is vannak hátrányai? -Típusok és hátrányok

Szeder

A fogászati implantátumok hosszú távú megoldást jelentenek egy vagy több hiányzó fog pótlására. Egy fog vagy fogak elvesztése befolyásolhatja a beszédet, az étkezést és még a megjelenést is. Nem beszélve az önbizalmadról, amelyre szintén komoly hatást gyakorolhat.

a fogimplantátum hátulütői

Természetes megjelenés és megoldás egy életen át

Természetes megjelenést és érzetet biztosít, így biztosan nincs még egy olyan fogpótlási kezelés, amely olyan átfogó és jótékony hatással lenne a mosolyodra, mint egy fogászati implantátum. Mindegyik kialakítás a helyettesített fog természetes méretén és alakján alapul, természetesen a saját igényeidre és a fogaid állapota szerinti lehetőségeidre kialakítva. Ez a funkció támogatja csontjaid és arc szöveted az egészséges és megfelelő megjelenés érdekében. Megoldást nyújt akár egy egész életen át. A mai fogászati implantátumokkal kapcsolatos tanulmányok azt mutatják, hogy az implantátumok megfelelő gondozás mellett évtizedekig tarthatnak. 98%-os sikeraránnyal a modern fogászatban elérhető legjobb és leghatékonyabb kezelésnek számítanak. 10-15 évbe is telhet, mire szükség van a koronák cseréjére, de ha gondoskodunk róluk, egy életen át kitartanak. Jól hangzik ugye? Mint egy hosszútávú befektetés, hogy szép mosolyod legyen és az étkezésed is megkönnyítsd.

Egyél egyszerűen és beszélj megfelelően

Az implantátummal evés és rágás nem lesz másmilyen, mint a természetes fogaid esetében. Mivel az implantátumok oszlopai beleolvadnak az állkapcsodba, így biztosan a helyükön fognak maradni. Ez azt jelenti, hogy a beszédet ez nem befolyásolja, és az evés is könnyű lesz. Fogorvosod azonban azt javasolhatja majd, hogy kerüld a túl sok cukrot, hogy elkerüld a fogszuvasodást és az ínybetegségeket, amelyek hatással lehetnek a fogimplantátumokra. Könnyű a karbantartása, könnyű a fogászati implantátumok gondozása. Az implantátumokat napi fogmosással és fogselymezéssel, rendszeres fogászati ellenőrzéssel és egészséges táplálkozással kell ápolni, ami ugyanaz, mint a természetes fogak esetében.

Hidak, amelyek nem a folyók felett vannak

hirdetes

Az implantátummal alátámasztott hidak használata javasolt több hiányzó vagy meghibásodott fog egymás utáni helyreállítására. Az egyéni implantátumok vagy a hagyományos hidak alternatívája. A hagyományos hidak pótfogból vagy fogakból állnak, általában mindkét végén koronával, amelyek a rés mindkét oldalán a meglévő fogakhoz vannak rögzítve.

Egyszeri és többszörös implantátumok

A fogászati implantátum egy titán csavar, amely pótolja a hiányzó foggyökeret. Közvetlenül az állcsontba kerül, ami azt jelenti, hogy az implantátum fokozatosan összeolvad a körülvevő csonttal. Elég fájdalmasan hangzik ugye? Azonban ez biztonságosan fogja tartani az implantátumot. Miután meggyógyult, a pótfogat (amely a többi természetes foghoz illeszkedik) ráhelyezheti a tetejére. Az ábra azt mutatja, hogyan rögzítik az implantátumot az állcsontjába. Általában négy-kilenc hónapig tart az implantációs kezelés attól függően, hogy szükség van-e bármilyen előkészítő munkára.

Implantátumban megtartott fogsor

hirdetes

Néha implantátummal alátámasztott fogsornak vagy „becsavarható” fogsornak nevezik, ezek akril alapon hordott pótfogakat, amelyek fogászati implantátumokhoz vannak rögzítve. Az implantátumban megtartott fogsor megoldást jelent, ha nem sok természetes fogad maradt, de van elég csontod az implantátumok alátámasztásához.

Mosolyogj egy napi kezelés alatt

Néha a fogak egy nap alatt vagy a teljes szájú fogászati implantátumokként is ismert, a mosoly egy napban technikát gyakran alkalmazzák olyan embereknél, akiknek kevés foga van vagy nincs foga. Ez a hiányzó vagy meghibásodott fogak teljes implantátumkészlettel történő pótlását jelenti, általában egy nap alatt. Alternatívát jelent több fogászati implantátum vagy kivehető fogsor helyett. Ha szeretnél egy megfelelően illeszkedő és tökéletes fogimplantátumot a fent felsorolt fogimplantátumok fajtái közül, akkor a Móricz Dental csapata lesz számodra a legjobb választás. Előzetes egyeztetéssel segítenek kiválasztani számodra legideálisabbat. Profi szakértelmük mellett a náluk töltött időt jó hangulatban fogod eltölteni és a számodra legmegfelelőbb végeredményt fogod kapni.

A fogimplantátumoknak is vannak hátrányai

  • Nem mindenki alkalmas a fogbeültetésre. Előfordulhat, hogy te nem vagy jogosult azokra az okokra, amelyek a fogimplantátumhoz szükségesek, ilyen például, ha az állkapocs túl kicsi az implantátum behelyezéséhez, ha egészségtelen az íny vagy a környező fogaid, ha rossz szájhigiéniai szokásaid vannak, vagy ha dohányzol.
  • Időigényes folyamat A fogászati implantációs műtét megszervezése több kezelési fázist igényel. A konzultációtól és a kivizsgálástól a műtéti elhelyezésig, majd a gyógyulási szakaszig és a helyreállító vizitekig hat hónapon keresztül több időpontot is kaphatsz. Elég hosszú folyamatnak tűnik ugye? Tekintettel arra, hogy ez nem a legjobb megoldás azoknak, akiknek azonnali javításra van szükségük.
  • Drága kezelés Az egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartani a fogimplantátumokkal kapcsolatban, hogy még ha a biztosítási csomag fedezi is, előfordulhat, hogy fizetned kell a beavatkozás egy részéért. Ez a költség biztosan megéri a fogászati implantátumok kényelmét és természetes érzését?
  • A szövődmények kockázata A fogászati implantátumok sikeressége magas, de mint minden sebészeti beavatkozásnak, ennek is vannak kockázatai. A kockázati szint csökkentésének legjobb módja, ha tapasztalt és jó hírű fogorvost választ a beavatkozás elvégzésére.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Budapesti Vidámpark

Budapesti Vidámpark: A főváros egyetlen vidámparkja volt, mely az egyetlen tematikus... Tovább

Radnóti Miklós

Radnóti Miklós: Radnóti Miklós magyar költő, a modern magyar líra kiemelkedő képviselője,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek