hirdetes

Kieshetnek azért a fogaim, mert néha vérzik az ínyem?

VN

A reklámokban ezzel tartanak minket rettegésben: először jön a vérző íny, utána pedig potyognak ki a fogak- de vajon ez tényleg megtörténhet? Ki eshet valakinek a foga a fogínyvérzés következtében? Ennek járunk utána!

A fogínyvérzés foghullás kapcsolata

Veszélyes az ínyvérzés?

Tudományosan bizonyított, hogy az ínybetegség a fogvesztés leggyakoribb oka. Az ínyvérzés az ínybetegség gyakori tünete. Ha problémáid vannak az ínyeddel, fontos, hogy a lehető leghamarabb fogorvoshoz fordulj, ugyanis ez tényleg nem gyerekjáték. A reklámok nem hazudnak, a fogínyvérzés mellékhatásai között igenis szerepel a fogvesztés is. Azonban korai stádiumban még mondhatni könnyedén kezelhetőek az ínybetegségek, ezért érdemes minél előbb szakértő segítségét kérni. A Dentorho Fogorvosi rendelő Budapesten  a legmodernebb eszközök segítségével kezeli a problémás területeket. Van egy speciális érzéstelenítő készülékük, ami csak azokat a részeket érzésteleníti, ahol valóban szükség van rá, így elkerülhető a teljes száj zsibbadása, és egyéb kellemetlen tünetek kialakulása is.

Mik a fogínybetegség tünetei

A fogíny betegségnek nem az az egyetlen tünete, hogy néha vérzik a foga. Az apró vérzések egyébként a túl erős dörzsöléstől, az ínybe ragadt fogínymaradékok miatt is lehetnek. Mik pontosan az ínygyulladás és az ínybetegség tünetei?

hirdetes
  • Vérzés az ínyből fogmosáskor
  • Duzzadt vagy kivörösödött fogíny
  • Lilás vagy fényes megjelenésű íny
  • Extrém érzékenység

A fentebb felsorolt tünetek mind-mind azt jelzik, hogy valamiféle fertőzés van jelen az ínyben. Megincsak hangsúlyozzuk, hogy amennyiben ez nincsen időben és megfelelően kezelve akár a fogak elvesztésével is járhat. Ha a fog gyökerei tartás híján meglazulnak, könnyen kipotyoghatnak. A fertőzés továbbterjedhet, és hatással lehet az arccsontokra, az állcsontra, az orrmelléküregekre vagy akár az agyra is nagyon extrém esetekben (bizony erre már konkrét példa is volt a világtörténelem folyamán). Emellett a vizsgálatok kimutatták, hogy az ínybetegségek növelik a szív- és érrendszeri betegségek esélyét. A fogaknak ugyanis fontos funkciójuk, ha úgy tetszik, feladatuk van a szervezet működésében, az emésztésben veszik ki a részüket, a rágáshoz elengedhetetlen szereplők.

hirdetes

Hogyan lehet kezelni a fogínybetegséget?

Az ínybetegségek kezelésére sokféle kezelés létezik, a viszonylag egyszerűtől az invazív technikákig, mint például az ínyműtét. A szükséges kezelés típusa attól függ, hogy ínybetegsége milyen mértékben haladt előre. A kezdeti szakaszban, amikor még csak kisebb gyulladás alakult ki, a kezelés gyakran speciális fogkrémet vagy szájvizet foglal magában, hogy eltávolítsa a baktériumokat a szájából. Ha azonban az ínybetegséget csak később diagnosztizálják, összetettebb kezelésekre lehet szükség.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szeged

Magyarország harmadik legnépesebb városa (161 000 fő), a Dél-Alföld legnagyobb városa,... Tovább

Székesfehérvár

Manapság Fejér megye és a Székesfehérvári járás székhelye, Magyarország egyik legnagyobb... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Technológia