hirdetes

Most még olcsónak számít, de a járvány miatt emelkedni fog a fogorvosi beavatkozás ára

VN

Bár sokan drágállják a fogorvosi kezelések árát, hiszitek vagy sem, Uniós átlaghoz képest nagyon is keveset fizetünk azért, hogy rendben legyenek a fogaink. Nem hiába járnak a határ környékéről, sőt akár messzebbről is Magyarországra fogorvoshoz a külföldiek, most viszont a koronavírus miatt áremelkedés várható, éppen ezért érdemes még most belevágni a kezelésbe.

Fogorvos áremelkedés

Magyarországon nem drágák a fogorvosi kezelések

Bár sokan panaszkodnak amiatt, hogy a fogorvosi kezeléseknek húzós ára van -ami valószínűleg annak köszönhető, hogy a legtöbb beavatkozás nem tb támogatott- semmi okuk nincsen rá, hiszen Európa szerte az egyik legjobb ár-érték arányú fogorvosi ellátás működik nálunk. Más Európai országokhoz képes negyedébe kerülnek a kezelések, amik vannak olyan színvonalon, mint a legfejlettebb régiókban. Hogy lássátok, hogy nem a levegőbe beszélünk, hoztunk egy példát is: Nagy-Britanniában és Franciaországban megközelítőleg 200 ezer forintot, Németországban félmilliót elkérnek egy cirkónium fogpótlásért, összehasonlítva ezt az egyik legjobb budapesti fogászattal, a Pure Dental áraival, ahol 75 000 Ft-ból kijön a kezelés elég nagy a differencia. Az árakról és a kezelésről itt olvashattok bővebben: fogpótlás Budapest. (Ezen a ponton szeretnénk jelezni, hogy amennyiben problémátok lenne, még most keressétek fel őket, mert hamarosan áremelkedés várható, aminek okát már fejtsük is ki.)

hirdetes

A koronavírus miatt nőni fognak a fogászati kezelések árai

hirdetes

A koronavírus fenekestül felfordított az egész világot, mondhatni jól megkavarta az álló vizet, és nem igen lehet találni olyan szektort, ahol ennek nem találni nyomát. Leginkább a turisztiki szektor járt rosszul a koronavírus miatt, aminek bizony van egy orvosturisztikai ága is, amiben hazánkban fogorvosi kezelések egészen nagy súlyban számítanak bele. Európa szerte ültek repülőre az emberek, hogy Magyarországon csinálhassák meg a fogaikat, mert itt még az utazással együtt is jóval olcsóbb, köszönhetően az olcsó, de professzionális munkaerőnek, valamint a fogorvosi eszközökre tett kis árrésnek. Azonban a koronavírus miatt hozott szabályok miatt az orvos turizmus nagy mértékben visszaesett, szinte 0 lett. 

„A külföldi vendégek elmaradása miatt jelentős a fogorvosok bevételkiesése, kifejezetten azoknál a szakembereknél, akik a fogászati turizmusra voltak korábban specializálódva. Ezzel egy időben az alapanyagok ára is érezhetően nőtt. A két tényező együtt pedig azt fogja eredményezni, hogy áremelkedés lesz”- nyilatkozta egy szakember.
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar parlagi szamár

Magyar parlagi szamár: Az időszámítás előtt négyezer évvel Afrikában élt, és a Földközi... Tovább

Debreceni Református templom

Debreceni Református templom: A debreceni református nagytemplom Debrecen legjellegzetesebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Technológia
X
Kövess minket facebookon!