hirdetes

Tényleg akkor is kell fogorvoshoz mennem, ha semmilyen tünetem nincs?

VN

Fogorvoshoz, vagy bármilyen orvoshoz járni senki sem szeret, és nem is jó ezt hobbi szinten űzni, sőt most a koronavírus miatt nem is igazán adottak hozzá a feltételek. Azonban különböző ellenőrzésekre célszerű elmenni bizonyos időközönként egészségünk megőrzése érdekében. Ezek közé tartozik egy általános fogászati vizsgálat is.

Mikor kell fogorvoshoz menni

Évente érdemes fogorvoshoz menni

Igen tudjuk, senki sem szeret fogorvoshoz menni. A köztudatban ugyanis az terjedt el, hogy egy-egy fogorvosi eljárás kegyetlen, fájdalmas, onnantól, hogy valaki beül a fogorvosi székbe csak szenvedni fog. Azonban ennek nincsen sok valóság alapja. A mai modern technikáknak és eszközöknek köszönhetően valamennyi eljárás teljesen fájdalommentes, ellenkező esetben pedig érzéstelenítő mellett történik meg. Egyetlen beavatkozás sem fáj annyira, mint amennyire tud fájni egy nem megfelelő időben kezelt hibás fog. Éppen ezért érdemes legalább évente meglátogatni a fogorvost, aki egy általános állapotfelmérés keretében megvizsgálja fogaink állapotát, diagnosztizálja a tünetmentes fogászati betegségeket még a kezdeti stádiumban, és megállítja azokat, hogy ne alakuljon ki nagyobb baj. Vannak olyan alattomos betegségek is, amik teljesen tünet nélkül jelentkeznek, de a fogak elvesztéséhez vezetnek. 

hirdetes

Nagyon makacs dolog a fogkő

Egy nagyon nyomós érv, amiért érdemes legalább 1 évben egyszer felkeresni a fogorvost, az a fogkő. A fogkő bizony makacs dolog, ha a szájban fellelhető ételmaradékok, lepedékek nem kerülnek eltávolításra, azok felhalmozódhatnak, majd idővel fogkővé alakulnak. Ez sajnos nagyon sokakkal sokszor megtörténik. A fogkő szinte észrevehetetlen, nem zavar sok vizet, egészen addig, amíg emiatt súlyosabb probléma nem alakul ki. A fogkő hosszú távon olyan fogászati betegségek alapjául szolgálhat, mint a fogszuvasodás, fogágybetegségek, ínygyulladás, ínysorvadás, de a rossz lehelet egyik oka is lehet. Megelőzni megfelelő szájhigiéniával lehet. Azonban, ha kialakult sincs minden veszve.

hirdetes

Megoldás fogkövekre

A fogkő leszedetése egy nagyon tipikus ok, amiért érdemes minden évben felkeresni a fogorvost. Ez egy teljesen fájdalommentes rutin eljárás, ha megfelelő szakember végi. Mi a Pure Dentalt tudjuk jó szívvel ajánlani, kedvesek, gyorsak, és profik. Nagyon segítőkészek, nemcsak az eljárást végzik el, hanem a helyes szájhigiéniával kapcsolatban is adnak tanácsokat, és a rendelő is jól megközelíthető helyen van. Az eljárással kapcsolatos részletek, és minden más információ itt: Dentálhigiénia Budapest
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Álmos

Álmos: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Álmos az egyik közülük. Álmos... Tovább

Sziget fesztivál

Sziget fesztivál:  Az ország első számú kulturális idegenforgalmi eseménye. A Sziget... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek