hirdetes

7 fogorvos hajmeresztő történetei a legborzasztóbb dolgokról, amikkel munkájuk során találkoztak

SFV

Nem titok, hogy mindenféle orvosi beavatkozás közül a fogorvoslás az egyik, amitől a legtöbben tartanak. Na de ki volt ott, amikor a rágógumival együtt egy darab őrlőfogad is kijött, vagy ki szedett össze, mikor az ajakpiercinged beakadt a metszőfogadba? Igen, a fogorvosod. És mindamellett, hogy biztosan mindünknek van egy-egy fogorvosos horrorsztorija, biztosak lehetünk benne, hogy a fogorvosunk sokkal rosszabbat is látott már.

Fogorvosok rémtörténetei

Mostani cikkünkben hét fogorvos legmegbotránkoztatóbb sztorijait hoztuk el nektek, amelyek munka során estek meg velük. Jó, ha kéznél van a fogkeféd!

Amikor a dolgok bogarassá válnak


„Egyszer egy kisfiú ugrott be a fogorvosi székembe, aki rettentően izgatott volt az első fogorvosnál tett látogatása miatt. A szülei elmondták, hogy a fiú folyamatosan dörzsöli a szája egyik oldalát a kezével. Benéztem a szájába és láttam, hogy az ínye rettentően be van dagadva – kukacokat találtam benne. Miután kitisztítottam a száját, elmagyaráztam neki és a szüleinek, hogy hogyan működik a megfelelő szájhigiénia.” – Gary Glassman, D.D.S.


Amikor realizálod, hogy vad dolgok nőnek


„Egy gyökérkezelés alkalmával elkezdtem kitisztítani a foggyökereket. A plakk és a fogkő között felfedeztem, hogy egy apró mag szorult a fogínybe, ami úgy tűnt, mintha egy apró növény kezdene belőle kinőni. Miután feltettem néhány kérdést a páciensnek, realizáltam, hogy egy paradicsommag kezdett növénnyé fejlődni.” – Glassman 

hirdetes

Tipp: Annak érdekében, hogy elkerülhesd az ehhez hasonló esteket, ne feledkezz meg a rendszeres fogászati kontrollról, keress fel egy fogorvost Budapesten!


Amikor próbálsz nem a páciensed szájába hányni


„Egyszer egy idős hölgy jött a rendelőmbe, hogy megjavítsuk a műfogsorát. A műfogsort ideális esetben minden nap ki kellene venni a szájból és megtisztítani azt – azonban ebben az esetben nyilvánvaló volt, hogy a hölgy hónapok óta nem vette ki azt a szájából. Az elfertőződött íny és a rohadt ételszag annyira gyomorforgató volt, hogy az  asszisztensemnek nagy elnézéskérések közben kellett kirohannia.” – Anonymus

hirdetes


Amikor azt hiszed, semmi baj nem történhet abból, ha kihagyod a fogselymet


A legtöbb fogászati horror történetem besorolható egyetlen roppant egyszerű kategóriába: elhanyagolás. Például, amikor a lepedék és a fogkő annyira rátelepszik a fogakra, hogy tulajdonképpen egy hidat képez a fogak között – ezt nevezzük fogkő-hídnak. Láttam már olyat, hogy ennek eltávolítása után a fogak egészen egyszerűen kihulltak, mivel már semmi nem tartotta őket tovább a helyükön. – Joel Smith, D.D.S.

Mégtöbb horror sztoriért olvass tovább!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Béres József

Béres József: Dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres Csepp megalkotója.... Tovább

Dunai panoráma

Dunai panoráma: Milliók kedvence, Budapest első számú reklámarca. A dunai panorámába... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek