notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magyar emberek fogyása

Ha így folytatjuk, kihaló néppé válik a magyar…

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Lassan, viszont egyre biztosabban fogynak a magyarok sajnos, ha nem lesz változás rövidesen, akkor nagy bajba fogunk kerülni. Nézzük, hogyan változtak a népességi adatok az utóbbi években! 

Fogynak a magyarok

Csökken a születések száma

2019 első felében az előzetes adatok alapján 2,8 százalékkal kevesebb a születések száma az első félévben, a halálozásoké viszont egy százalékkal nagyobb, mint az előző év azonos időszakában. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy a természetes fogyát 8 százalékkal, 1892 fővel nőtt 2018 január-júniusához viszonyítva. Az élve születések száma is csökkent, 6,3 százalékkal, míg a halálozásoké 2,7 százalékkal növekedett júniusban az előző havi értékhez képest, ennek következtében a természetes fogyás 37 százalékkal magasabb, mint 2018 júniusában. 

 

Területi lebontás

A Közép-Dunántúlon és Pest-megyében a születések száma növekedett, viszont a többi régióban csökkenés mutatkozik, a legjelentősebb visszaeséssel Nyugat-Dunántúl és Észak-Magyarország „büszkélkedhet”, a legkisebb változás pedig Észak-, és Dél-Alföldön mutatkozik. Budapesten, Nyugat-Dunántúlon és Észak-Alföldön csökkent a halálozások száma, a legnagyobb növekedés Dél-Dunántúlon, a legkisebb pedig Pest megyében következett be. A természetes fogyás viszont minden régióban emelkedett, a legnagyobb mértékben Észak-Magyarországon és Dél-Dunántúlon. 

hirdetes

 

A 2019-es év számokban

2019 január és június között összesen 41 902 gyermek született, ez a szám 1201-gyel maradt el az előző évi adatoktól. 67 741 ember vesztette életét, 691-gyel többen, mint 2018-ban. Ennek következtében a természetes fogyás a 2018. első félévi 23 947-tel szemben 25 839, ami 7,9 százalékos növekedést jelent. 2019-ben 24 020 pár kötötte össze életét egymással, ez 7,9 százalékkal több, mint 2018-ban. Ezer laskora 8,6 élve születés és 14,0 halálozás jut.

hirdetes

 

Az előbbi 0,2 ezrelékponttal alacsonyabb, míg az utóbbi 0,2 ezrelékponttal magasabb volt az előző év azonos időszakinál, emiatt a természetes fogyás 0,4 ezrelékponttal, 5,3 ezrelékre emelkedett. Magyarországon sajnos egyre jobban tolódik ki a gyermekvállalás, sok nő pedig már úgy érzi, hogy el is késett a szüléssel, ezért beletörődve nem vállal gyermeket. Ez az irány viszont egyáltalán nem jó, ideje lenne tenni a természetes fogyás megfordításáért! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
233 784
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 895 791
Közösség
hirdetes

Szótár

Villányi borvidék

Villányi borvidék: Az ország egyik legkedveltebb borvidéke. A Villányi borvidék úttörő... Tovább

Torockó épített öröksége

Torockó épített öröksége: határon túli hungarikum. A magyar határtól körülbelül 300... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Magyar